Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lehkomyslnost je přišla draho. O auto kvůli ní přišlo více než deset lidí

Skoro na stříbrném podnose by se dalo říci připravili zlodějům své vozy jejich majitelé. V prosinci jich zmizelo na Liberecku více než deset a většinou díky lehkovážnosti řidičů.

„Plejáda značek byla různorodá. Nešlo tak s určitostí říci, že by se pachatelé tohoto druhu trestné činnosti zaměřovali na konkrétní značku vozu nebo typ. Mizely suv, hatchbacky, combíky, ale i dodávky,“ přiblížil mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Upozornil však na jednu věc, kterou mělo dvanáct krádeží totožnou. V drtivé většině šlo o neopatrnost a přístup majitelů aut. Klíčky zanechané pro dalšího řidiče na předním kole pod blatníkem, obehraná písnička s klíči pod rohožkou nebo jednoduché a naprosto nesmyslné ponechání klíčků v zapalování otevřeného vozu. To vše mělo jediný výsledek. Auta za stovky tisíc korun v podstatě nabídnutá zlodějům.

K tomu se přidávají případy vloupání do vozidel. Další druh trestné činnosti, na které do jisté míry mají lví podíl mnozí majitelé vozů. Nechávají totiž uvnitř věci, které mohou zlodějům příjemně posloužit. Elektronika, peníze, oděvy,“ přibližuje Robovský.

Majitelům pak zbývají jen oči pro pláč, když třeba vyjdou z obchodu a nenajdou svůj vůz, protože nechali klíčky v zapalování. Anebo se diví, že mají rozbité okénko a přišli o notebook na zadní sedačce jen proto, že si na chvilku odskočili.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Freepik.com

Štítky krádeže, auta, policie, Liberecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Na krádežích mají lví podíl asi zloději, bendovská justice, dehonestace práce policie. 21.1.23 o dnešním stavu 3 minuty Martina Kociánová na U radiu o vládě mafie, viru, vládních dezinformátorech. Situace po třiceti letech viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, písně Karel Kryl Demokracie, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Klus Pánubohu do oken, Mám jednu ruku dlouhou, Sami, Nightwork píseň pro obyvatele města Prahy...filmy Příběh Kmotra (Mrázek), Šmejdi, Gangster ka, Sametoví vrazí, Ivánku kamaráde můžeš mluvit, Někdo to rád horké vše o mafii která vede svět od krizí ke krizím a od válek k válkám prostřednictvím bílých koňů, loutek komediantů, válečných trpaslíků neschopných něco skutečně dělat pro obyvatele země kde žijí jak vidíme i u nás.

Sobota, 21. ledna 2023, 11:57Odpovědět

Lehkomyslnost je přišla draho. O auto kvůli ní přišlo více než deset lidí  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.