Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Žena se nevrátila z procházky, vypátral ji v lese služební pes Exel

Odpolední procházka se změnila v drama s dobrým koncem. Tak by se dala shrnout do jedné věty událost, která se odehrála v úterý 17. ledna v Liberci.

Pětapadesátiletá psychicky nemocná žena se v libereckém Harcově vydala na procházku. Z domova odešla kolem třetí hodiny odpoledne a půl osmé stále nebyla zpět, a tak se její rodina s obavami obrátila pro pomoc na policii.

„Vzhledem k uvedeným skutečnostem, a především důvodné obavě o její život, vyslal operační důstojník na místo několik hlídek a dva psovody se služebními psi. Policisté pátrali v rozsáhlém členitém terénu a také prováděli řadu prověrek i šetření k možnému výskytu či pohybu pohřešované. Ten nesložitější lesní terén a samozřejmě i místa, kde procházely policejní hlídky, důkladně propátrávali právě oba psovodi se svými psy,“ popsala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Obtížnější terén kolem vycházkových tras prohledával i podporučík Václav Mlejnek se služebním psem Exelem. Krátce po dvaadvacáté hodině Exel v lesním terénu zareagoval, odběhl a štěkáním označil místo, kde s nacházela pohřešovaná žena.

„Byla zimou schoulená za stromem, pouze v nátělníku, kabát a svetr měla vedle sebe. Na oslovení reagovala velmi slabým hlasem a neustále opakovala, že chce zemřít. Naštěstí nebyla nijak zraněná a byla „jen“ promrzlá,“ přiblížila policejní mluvčí.

Policisté nalezenou ženu odvedli z lesního porostu do ulice Na Nivách, kde si ji už do své péče převzala posádka Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje a převezla ji na vyšetření do nemocnice.   

„Závěrem zcela jistě můžeme konstatovat, že náš služební pes Exel díky důkladnému výcviku a své šikovnosti zachránil pohřešované ženě, která chtěla v lese zemřít, život. Pohřešovaná navíc byla za stromem schovaná tak, aby ji běžnou pátrací činností nemohla policejní hlídka nalézt. Pro úplnost ještě doplním, že tento týden v noci z úterý na středu se teploty pohybovaly pod bodem mrazu a po půlnoci začal padat sníh,“ dodala Sochorová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Drbny

Štítky policie, pátrání, psovod, pes, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena se nevrátila z procházky, vypátral ji v lese služební pes Exel  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.