Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Důvěřivost se nevyplatila dvěma mužům na Jablonecku. Žena si od nich vypůjčila desetitisíce

Půjčování peněz v Libereckém kraji od počátku roku roste. Další případ se stal dvěma mužům z Jablonecka. Žena si od nich půjčila více než šedesát tisíc korun. V případě odsouzení hrozí ženě trest na dva roky.

V pořadí již třetí případ důvěřivosti k neznámým osobám za letošní rok řeší policisté v Libereckém kraji. Tentokrát šlo o dvaapadesátiletou ženu z Jablonecka, která si půjčila od můžů celkem 61 800 korun. Kromě toho použila falešnou občanku a jméno.

„Komisař z Oddělení hospodářské kriminality v Jablonci nad Nisou zahájil trestní stíhání dvaapadesátileté ženy jako obviněné ze spáchání trestného činu podvod, kterého se dopustila v uplynulých dvou letech. Celkovou částku 61 800 korun vylákala ze dvou dříve pro ni neznámých mužů. V obou případech použila smyšlené jméno i falešný občanský průkaz,“ uvedla tisková mluvčí Libereckého kraje Dagmar Sochorová.

S prvním mužem se žena seznámila prostřednictvím seznamky a vydávala se za zdravotní sestru. Peníze si od muže půjčovala pouze prostřednictvím vymyšlených příběhů. S druhým mužem sepsala smlouvu o půjčce s termínem splacení peněz. Muž se o falešné identitě ženy dozvěděl až od advokáta, se kterým řešil vymáhání nesplaceného dluhu.

Tento případ však není pro dvaapadesátiletou ženu prvním. „V rejstříku trestů má již evidováno pět majetkových skutků, kdy se převážně jedná o podvodné jednání. Také je na ní vedeno přes dvacet exekucí a nikde nepracuje. Naposledy byla zaměstnaná v roce 2014, a tak, jak sama uvedla, peníze od mužů potřebovala na svoji obživu,“ sdělila Sochorová.

V případě odsouzení hrozí ženě až dva roky vězení. „Obviněné tak za spáchání uvedeného trestného činu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ dodala Sochorová.

V souvislosti s tímto případem policie žádá všechny občany o obezřetnost.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Liberecký kraj, Jablonec nad Nisou, půjčení peněž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Důvěřivost se nevyplatila dvěma mužům na Jablonecku. Žena si od nich vypůjčila desetitisíce  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.