Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Drogových deliktů loni v Libereckém kraji ubylo, pokutu dostala i seniorka

Drogových deliktů v Libereckém kraji odhalila policie loni méně než v roce 2021. Ubylo trestných činů i přestupků, vyplývá ze statistik policie. Pokutu ale dostala podle krajského náměstka policie Pavla Bartoše i pětaosmdesátiletá žena, která pěstovala na zahrádce marihuanu.

„Jakýsi všímavý spoluobčan nás zavolal, takže my jsme provedli sklizeň 12 rostlin," řekl Pavel Bartoš. V blokovém řízení podle něj seniorka zaplatila pokutu 1000 korun.

Policisté loni za drogové přestupky uložili v kraji pokuty za téměř 1,4 milionu korun, v roce 2021 to bylo zhruba o 200.000 korun méně. Přestupků bylo loni 1680, což je o 28 méně než o rok dříve. Do správního řízení postoupili policisté loni 691 případů, v roce 2021 jich bylo o 115 více. V 87 procentech se podle Bartoše přestupku loni dopustili muži.

V 1058 případech měli lidé u sebe marihuanu, a to od půl do 2,3 gramu. V dalších 555 případech měli pervitin v množství od 0,2 do 0,35 gramu. Ve zbývajících 67 případech šlo o držení heroinu, kokainu, tablet extáze i houbičky.

V meziročním srovnání ubylo v kraji i drogových trestných činů. Kriminalisté v Libereckém kraji loni šetřili 80 případů, o rok dříve jich bylo 116. Objasněnost v obou letech byla nad 70 procenty. Podle krajského ředitele policie Libora Špráchala tato trestná bude nadále patřit mezi priority policie. „Z této kategorie se rekrutuje spousta pachatelů majetkové trestné činnosti, kdy získávají prostředky na drogy různou trestnou činností, většinu jsou to krádeže, vloupání," dodal.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky ČR, kriminalita, drogy, Liberecký, 2022

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drogových deliktů loni v Libereckém kraji ubylo, pokutu dostala i seniorka  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.