Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Snažil se zmást strážníky falešnou občankou, pak se dal na útěk

Celostátně hledaného muže se podařilo chytit libereckým strážníkům. Ač se je snažil nejprve zmást falešným průkazem a pak ještě před nimi prchal, nebylo to moc platné, dostihli ho. Pomohl jim při tom i náhodný kolemjdoucí.

Událost přitom začala rutinním oznámením na městskou policii, že se u pivovaru ve Vratislavicích pohybují dvě podezřelé osoby. „Strážníci při kontrole místa zjistili, že zde v zaparkovaném automobilu sedí dva muži. Při kontrole totožnosti se jeden z mužů prokázal občanským průkazem, který byl vyfocen v telefonu,“ popsala mluvčí Městské policie v Liberci Daniela Bušková.

Jindy by proběhla rutinní kontrola totožnosti a možná by se nic zvláštního nestalo. Ovšem strážníci už asi půl roku mají možnost ověřovat v registrech podobu osob, a tak toho využili i tentokrát. A ukázalo se, že jeden z mužů vypadá jinak, než člověk na průkazu, kterým se prokazoval. Naopak vypadal úplně stejně jako osoba v celostátním pátrání.

„Jakmile dotyčný zjistil, že platnost jeho falešné občanky právě vypršela, vyrazil na úprk. Strážníci dotyčného dostihli, dokonce s pomocí náhodného kolemjdoucího. Následovaly hmaty, chvaty, pouta a předání Policii ČR k dalšímu opatření,“ přiblížila vyvrcholení celé události mluvčí strážníků.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Liberec

Štítky Liberec, celostátně hledaný, strážníci, městská policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Snažil se zmást strážníky falešnou občankou, pak se dal na útěk  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.