Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Sluncem oslněný řidič porazil mladíka na přechodu v centru Jablonce

Na přechodu pro chodce, na Horním námětí v Jablonci, srazilo auto chodce na přechodu. Jde již o několikátou srážku vozu a přecházejícím člověkem v tomto roce. Stejně jako tentokrát, ni jinde se nehoda obešla bez vážnějšího zranění.

K poslední nehodě došlo v Jablonci v pondělí ráno, krátce před půl osmou. Řidič s vozidlem VW Caddy jel ve směru od ulice Palackého do centra města, kde před přechodem pro chodce byl oslněn sluncem a naštěstí v malé rychlosti narazil do mladíka přecházejícího po tomto přechodu ve směru od centra města k parkovišti u kostela.

„Šestnáctiletý chodec utrpěl při střetu s vozidlem lehké zranění, které mu posádka Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje ošetřila na místě a do žádného zdravotnického zařízení ho již nepřevážela. Alkohol policisté u řidiče i chodce vyloučili provedenými dechovými zkouškami, které měly negativní výsledky. Veškeré okolnosti celé události i nadále šetří policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou,“ popsala mluvčí Policie ČR Dagmar Sochorová.

V souvislosti s touto dopravní nehodou a s ohledem na současné počasí upozorňuje policie řidiče, aby dbali zvýšené opatrnosti právě v denních dobách, kdy je může během jízdy obdobně oslnit vycházející nebo zapadající slunce.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Drbny

Štítky nehoda, policie, chodec, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Horal

Občas by neuškodilo opravit překlepy, než článek pustím do éteru. Tolik se jich na tomto webu nevyplodí, aby se to snad nedalo zvládnout alespoň bez chyb.

Úterý, 28. února 2023, 22:45Odpovědět

Sluncem oslněný řidič porazil mladíka na přechodu v centru Jablonce  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.