Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policie obvinila řidiče, který srazil ženu na Švermovce. Chodkyně zemřela

Policie obvinila zatím ze dvou přečinů řidiče středního věku, který minulý týden v pátek v Liberci při řízení dodávky bokem vozu narazil do starší chodkyně a od nehody ujel. Při zadržení byl muž opilý a pod vlivem drog. Žena na následky velmi vážných a četných zranění zemřela v nemocnici druhý den po nehodě.

Vyšetřovatel obvinil z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a z přečinu neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, za což mu hrozí až pětileté vězení. „S největší pravděpodobností dojde po dalších provedených úkonech a znaleckých zkoumáních k rozšíření trestního stíhání o přečin usmrcení z nedbalosti kvůli hrubému porušení pravidel silničního provozu, kde se pohybuje délka trestu od dvou do osmi let," dodala mluvčí Policie ČR Vladimíra Šrýtrová.

Tragická nehoda se stala v pátek odpoledne ve čtvrti Františkov. Řidič Volkswagenu Transporter jel Švermovou ulicí ve směru na Ostašov. Po projetí zatáčky pravým bokem vozidla narazil do chodkyně, která se zřejmě pohybovala při pravém kraji silnice. „Ta byla v důsledku střetu následně přiražena na jiné vozidlo Peugeot Boxer, které v tu dobu stálo zaparkované na chodníku při pravé straně vozovky u jednoho z domů. Řidič následně z místa nehody ujel," uvedla mluvčí policie.

Řidiče o chvíli později zadržela policejní hlídka v sousední čtvrti Růžodol. „Řidič se podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol přístrojem Dräger, která byla pozitivní s naměřenou hodnotou přes 1,5 promile. Policisté provedli u řidiče také orientační test na drogy, jehož výsledek byl rovněž pozitivní," dodala Šrýtrová.

Řidič dodávky srazil v Liberci chodkyni a z místa ujel. Žena zraněním podlehla

Včera odpoledne došlo v Liberci v ulici Švermova ke střetu automobilu s chodkyní. Nezodpovědný řidič od nehody ujel. Žena dnes na následky zranění zemřela.

Minulý týden se zařadí mezi nejtragičtější v historii v Libereckém kraji, při dopravních nehodách zemřeli tři lidé. Pro srovnání, za celý loňský rok v kraji při dopravních nehodách zemřelo 12 lidí.

Další dvě oběti dopravních nehod v kraji v minulém týdnu jsou z osobních aut. V pondělí v podvečer zemřel mladý spolujezdec na předním sedadle vozu, který na silnici první třídy 14 v Poniklé na Semilsku narazil do zdi rodinného domu. V pátek po poledni zahynul řidič po nárazu do stromu v serpentinách ve Zlaté Olešnici na Jablonecku, dva spolujezdci byli vážně zraněni.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv Drbny

Štítky ČR, nehoda, kriminalita, úmrtí, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie obvinila řidiče, který srazil ženu na Švermovce. Chodkyně zemřela  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.