Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Další napálený prodávající. Z účtu mu zmizelo skoro dvacet tisíc

Další z mnoha desítek případů podvodu prostřednictvím internetového prodeje řeší jablonečtí policisté. Tentokrát přišel o peníze muž, který chtěl prodat za necelou tisícovku mobilní telefon.

Muž nabídl na inzertním portále telefon za 980 korun. Na jeho inzerát se ozval zájemce. „S neznámým údajným zájemcem se domluvil na tom, že mu telefon zašle prostřednictvím zásilkové služby a na e-mailovou adresu mu zaslal odkaz, kde měl prodávající zadat údaje ke své platební kartě včetně CVC kódu. Neznámý kupující toto odůvodnil tím, že mu přes uvedenou platební kartu zašle platbu za mobilní telefon,“ popsala tradiční trik, na který prodávající naletěl, policejní mluvčí Dagmar Sorochová.

Ovšem jakmile prodávající kupujícímu tímto způsobem poskytl údaje ke své platební kartě, z jeho účtu odešla finanční částka v celkové výši 19.600 korun.

Celý případ nyní šetří kriminalisté z Oddělení hospodářské kriminality v Jablonci nad Nisou, kteří již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů podvod a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za jejichž spáchání hrozí pachateli v případě dopadení trest odnětí svobody až na osm let.

Policisté v souvislosti s tím opět varují, aby lidé neposkytovali nikomu údaje ke své platební kartě ani k účtu.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Drbny

Štítky krádež, internet, podvod, policie, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další napálený prodávající. Z účtu mu zmizelo skoro dvacet tisíc  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.