Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Více kamer, hlídky z Liberce. Policie řeší bezpečnostní situaci na Frýdlantsku

Frýdlantský výběžek se potýká s kriminalitou, v Dolní Oldříši tak koncem března proběhlo jednání policie, kraje a starostů obcí. Řešením by podle nich mohlo být více kamer a také policistů, ale i lepší mobilní signál v oblasti.

„Bezpečnostní situaci na Frýdlantsku řešíme opakovaně. Toto téma v pohraničí silně rezonuje a já požádám českého ministra vnitra Víta Rakušana, aby se zabýval aktualizací česko-polské policejní smlouvy, která by zlepšila vzájemnou výměnu informací a lepší spolupráci při společných policejních zásazích. Účinněji bychom tak bojovali také proti drobné kriminalitě, která působí obyvatelům těchto oblastí starosti,“ uvedl hejtman Martin Půta (Starostové pro LK).

Podle něj si ale se situací krajská policie neporadí sama. „Je potřeba apelovat na policejní prezidium a Ministerstvo vnitra. Pevně věřím, že současné problémy by také výrazně pomohl zlepšit systém kamerových záznamů a také vylepšení nevyhovujícího pokrytí mobilního signálu,“ dodal.

Policie se ale chce na oblast výběžku zaměřit více. Jen loni tam bylo evidováno 284 skutků, objasnit se jich přitom podařilo 155. Za první dva měsíce letošního roku pak jde o 54 skutků, loni to bylo o čtyři méně.

„Je tady vidět mírný nárůst oproti loňskému roku. Proto jsme již přijali opatření a již nyní tam probíhají mimořádné kroky, abychom zvýšili pocit bezpečí občanů. Pravidelně tam jezdí jak policisté z oddělení hlídkové služby Liberec, služební kynologie, hipologie, tak i hlídky z pohotovostního a eskortního oddělení,“ uvedl ředitel krajské policie Libor Špráchal.

Podle něj na Frýdlantsku v těchto dnech probíhají i preventivní akce, které jsou zaměřené na chatové oblasti.

„I když na tom liberecká policie není moc dobře s počtem policistů, tak je pro nás velice důležité, aby se občané nejen tam, ale na celém území Libereckého kraje cítili bezpečně,“ dodal.

Podle tabulek pak v Libereckém kraji chybí celkem 224 policistů, na Českolipsku 29, Jablonecku 37, Semilsku 38 a v Liberci dokonce 82 policistů.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, frýdlantsko, bezečnost, kamery

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Více kamer, hlídky z Liberce. Policie řeší bezpečnostní situaci na Frýdlantsku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.