Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Policisté přistihli za volantem muže pod vlivem drog a se zákazem řízení

Dalšího šoféra pod vlivem omamných látek přistihli policisté v Jablonci nad Nisou. Proháněl se autem po Kokoníně, o právě uplynulém víkendu. Hrozí mu až dvouletý trest.

Jednatřicetiletému muži již policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Vysloužil si ho hned dvěma prohřešky, kterých se dopustil.

Hlídková služba muže náhodně zastavila ke kontrole krátce po třiadvacáté hodině v ulici Tyršova stezka, když řídil Škodu Octávii. Za volantem ale neměl co dělat.

„Provedenou kontrolou policisté zjistili, že tento muž má v současné době Okresním soudem v Jablonci nad Nisou vysloven zákaz řízení motorových vozidel, a to až do března příštího roku. Alkohol u něj na místě vyloučili provedenou dechovou zkouškou, která měla negativní výsledek. Ovšem orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek již podezřelému vyšel pozitivně na amfetamin a metamfetamin,“ objasnila mluvčí Policie ČR Dagmar Sochorová.

S výsledkem testu muž souhlasil a po provedeném poučení již lékařské vyšetření spojené s odběrem krve nepožadoval. Podezřelému ale nyní za spáchání uvedeného trestného činu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Drbny

Štítky policie, drogy, zákaz řízení, kontrola, Jablonecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté přistihli za volantem muže pod vlivem drog a se zákazem řízení  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.