Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Žena chtěla investovat peníze, místo toho ji podvodníci obrali o statisíce

Podvodníci mají čím dál promyšlenější způsoby, jak připravit důvěřivé lidi o peníze. Přesvědčila se o tom i žena z Jablonce nad Nisou, kterou připravili o více než 800 tisíc korun. Případ nyní vyšetřují kriminalisté.

Všechno začalo ve chvíli, kdy ženu zaujal na sociální síti inzerát, který nabízel možnost výdělku až 6 tisíc Eur měsíčně. Podle požadavku se zaregistrovala s tím, že uvedla své jméno a číslo telefonu.

Hned v ten den jí kontaktoval neznámý muž, který poděkoval za přihlášení a projevený zájem. Informoval ji o tom, že bude mít přiděleného makléře, který se ženě ozve. Netrvalo dlouho a poškozené skutečně telefonicky zavolal další neznámý muž, který se představil jako finanční poradce s mnohaletou zkušeností v oboru a sliboval jí zhodnocení vkladu 20 až 80 tisíc korun, a to podle výše vkladu.

„Poškozená během telefonátu údajného finančního poradce informovala o tom, že má k dispozici na svých úsporách sto tisíc korun, na což jí doporučil si na investování peníze ještě půjčit. Žena hned zažádala u své banky o spotřebitelský úvěr ve výši 490.000 korun a dalších 240.000 korun si ještě půjčila od své dcery, která si na tyto peníze také vzala úvěr,“ popsala mluvčí Policie ČR Dagmar Sochorová. Neznámý muž vydávající se za makléře jí doporučil, aby si postupně zřídila dva nové účty u dvou finančních společností, na které v několik platbách celkem 830.000 korun převedla.

Na jeho radu si také do svého telefonu naistalovala aplikaci ke vzdálenému přístupu, aniž by věděla, k čemu tato aplikace slouží. Neznámým pachatelům také poskytla své osobní údaje včetně fotografie občanského průkazu.

Co udělala, ale vzápětí zjistila. „Po tom všem zjistila, že všechny peníze z nově zřízených účtů pravděpodobně nenávratně zmizely. Svého údajného finančního poradce se snažila poškozená žena ještě několikrát telefonicky kontaktovat, avšak tento již na její volání nereagoval a komunikace s ním tak po odčerpání 830 tisíc korun skončila,“ uzavřela celý příběh policejní mluvčí.

Celý případ šetří kriminalisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování v Jablonci nad Nisou, kteří již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvod, za jehož spáchání hrozí pachateli s ohledem na výši způsobené škody trest odnětí svobody až na pět let.

Ohodnoť článek

Foto Česká národní banka

Štítky podvod, internet, krádež, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena chtěla investovat peníze, místo toho ji podvodníci obrali o statisíce  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.