Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Místo vysněného vozu zůstal muži jen prázdný bankovní účet

Těžko uvěřitelným případem se zabývají kriminalisté v Jablonci nad Nisou. Díky naivitě a slepé důvěře přišel muž o statisíce korun, za které si chtěl pořídit vysněný vůz.

Muže několika dny zaujal na zahraničních webových stránkách inzerát nabízející ke koupi osobní automobil za 27 tisíc Eur. Vozidlo jej zaujalo, a tak na inzerát zareagoval. Prostřednictvím emailu se s ním spojil údajný obchodní zástupce, uzavřel s ním elektronickou cestou smlouvu a obdržel fakturu na zaplacení vozu. Muž fakturu zaplatil převodem peněz ze svého účtu s tím, že vozidlo mu bude do 28. dubna přivezeno ze zahraničí do místa jeho bydliště. Doprava měla být započtena v ceně vozidla.

„Ve smluvený den ovšem nikdo žádné vozidlo muži nepřivezl, a proto se snažil obchodního zástupce telefonicky i písemně mailem kontaktovat. Z firmy se mu ovšem do současné doby nikdo neozval a jeho peníze mu také nikdo nevrátil. Muž tedy nyní nemá nové auto, ani bez mála 650 tisíc korun, které za něj zaplatil,“ popsala mluvčí Policie ČR Dagmar Sochorová.

Kriminalisté, kteří šetří veškeré okolnosti celého případu, již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvod.

Policie opakovaně zdůrazňuje, aby byli lidé opatrní, zejména tehdy, kdy něco kupují prostřednictvím internetu. „Pokud kupujete například vozidlo v hodnotě statisíců, jako výše uvedený muž, tak je zcela na místě vyřizovat takovou koupi osobně nikoliv jen na základě internetové komunikace bez toho, abyste vozidlo fyzicky viděli a současně se přesvědčili, že daná inzerující firma skutečně na daném místě existuje,“ upozornila Sochorová.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Drbny

Štítky podvod, internet, krádež, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místo vysněného vozu zůstal muži jen prázdný bankovní účet  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.