Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Středa 29. května 2024  |  Svátek má Maxim
Bez reklam

Muž na Jablonecku se zákazem řízení nezaplatil za benzín a ujel. Hrozí mu až dva roky vězení

Policie z Jablonce nad Nisou dopadla muže, který kromě nezaplacení peněz za benzín měl mít také zákaz řízení, a to až do listopadu 2024. Muži nyní hrozí až dva roky vězení.

V říjnu loňského roku se dvaačtyřicetiletý muž na Jablonecku dopustil finančního přestupku. Na benzínové stanici totiž místo 1 503 korun zaplatil jen 1 103 korun s tím, že zbytek uhradí později. Jenže to se nestalo, a tak policie z Jablonce nad Nisou zahájila trestní stíhání.

„V uplynulých dnech komisař z Oddělení obecné kriminality v Jablonci nad Nisou zahájil trestní stíhání dvaačtyřicetiletého muže jako obviněného ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázaní, kterého se dopustil v říjnu loňského roku. Tehdy přijel s vozidlem VW k jedné benzínové čerpací stanici v Jablonci nad Nisou a natankoval pohonné hmoty za částku 1 503 korun. U pokladny následně ovšem zaplatil jen 1 103 korun s tím, že částku 400 korun uhradí později. Na toto ovšem zapomněl,“ sdělila policejní mluvčí Libereckého kraje Dagmar Sochorová.

Muž na benzínové pumpě na sebe zanechal kontakt. Díky němu ho mohli policisté dopadnout. Kromě toho se také zjistilo, že měl muž zákaz řízení až do listopadu 2024. „Celou věc původně policisté začali šetřit jako přestupek. Ovšem během probíhajícího šetření zjistili, že v době spáchání přestupku měl tento muž vysloven Okresním soudem v Jablonci nad Nisou zákaz řízení motorových vozidel, a to od listopadu 2021 až do listopadu 2024,“ dodala Sochorová.

Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání tohoto trestného činu. Muži za jeho počin hrozí až dva roky vězení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv Drbny

Štítky Liberecký kraj, Jablonec nad Nisou, policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž na Jablonecku se zákazem řízení nezaplatil za benzín a ujel. Hrozí mu až dva roky vězení  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.