Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Žena chtěla vydělat investováním do akcií, o peníze ale přišla

Kriminalisté šetří další z mnoha desítek internetových podvodů, při kterém žena přišla o téměř dvě stě tisíc korun. Nechala se zlákat inzerátem na investování do akcií, jednalo se ale o podvod.

Ženu ze Semilska v dubnu na sociálních sítích zaujala reklama o investování do akcií ČEZu, u níž byla umístěna i fotka pana prezidenta. To v ní údajně vzbudilo dojem, že tyto investice doporučuje.

„Žena pouhým kliknutím projevila o uvedené investování zájem, zadala svůj e-mail a telefon. Na to ji telefonicky kontaktoval neznámý muž, který tvrdil, že obchoduje nejen s akciemi ČEZu, ale i na světové burze a je potřeba vstupní vklad ve výši 5 tisíc korun,“ popsala začátek komunikace s podvodníkem policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Žena pět tisíc poslala na účet, který jí muž nadiktoval a čekala, co se bude dít dál. Druhý den jí neznámý člověk zaslal email s odkazem na stažení vzdáleného přístupu, který si do svého notebooku stáhla. Později si vzdálený přístup instalovala i do svého mobilního telefonu.

Následovalo několik telefonátů od neznámého muže, který ženu postupně požádal o další dvě platby. Jednu ve výši 50 tisíc korun a druhou ve výši 130 tisíc korun. Tomuto muži se podařilo ženu k těmto platbám přesvědčit a ona už jen prováděla vše podle jeho pokynů,“ přiblížila dále Sochorová.

V dalších dnech jí neznámý opět několikrát volal, aby ženu ujistil, že se s penězi obchoduje na burze a má možnost provést úžasnou transakci, na kterou je ovšem potřeba více peněz. Po ženě chtěl, aby si vzala půjčku ve výši 750 tisíc korun, což ona už odmítla. Ovšem během jejich hovoru již někdo prostřednictvím jejího účtu o uvedenou půjčku zažádal. Velkým štěstím bylo to, že finanční společnost tuto žádost neschválila, a navíc její pracovník ženu kontaktoval, aby jí sdělil, že na jejím účtu probíhají podezřelé transakce. Na základě těchto informací si nechala žena všechny své účty zablokovovat a celou věc oznámila na policii. I přesto přišla skoro o dvě stě tisíc, které před tím dobrovolně odeslala.

Semilští kriminalisté, kteří celou věci nyní šetří, již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvod.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky podvod, peníze, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena chtěla vydělat investováním do akcií, o peníze ale přišla  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.