Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dvouletý chlapec vběhl nečekaně před auto, vážnější zranění naštěstí neutrpěl

Každý z rodičů se obává, aby jeho dítě v nestřeženém okamžiku nevběhlo do silnice. A přesně takovou noční můru v reálu prožila v pondělí kolem 9. hodiny ráno máma dvouletého chlapce v Liberci.

Událost se stala v ulici Na Svahu, kam ženu i s dítětem přivezl autem řidič. Ten zastavil u kraje vozovky, kde matka dítě vytáhla z autosedačky, postavila ho na trávník, ale jen co se otočila, vyběhlo zpoza stojícího auta do silnice. Tam právě projížděl Volkswagen Caddy, kterému chlapec vběhl rovnou do cesty. Řidič sice prudce sešlápl brzdu, ale střetu s dítětem zabránit nedokázal.

Auto narazilo do boku chlapce, který následkem toho upadl na silnici. „Přivolaná Zdravotnická záchranná služba na chlapci na místě shledala jen povrchová poranění na hlavě a v obličeji a převezla ho k preventivní hospitalizaci do liberecké nemocnice. Z té ho po komplexním vyšetření mohli dnes ráno lékaři propustit domů s jistotou, že žádné vážnější zranění neutrpěl,“ uvedla mluvčí Policie ČR Ivana Baláková.

Ulevilo se nejen mamince, ale také řidiči Volkswagenu, který ho ne vlastní vinou srazil a stále měl tento obraz před očima. Sám je otcem malého dítěte, a proto ho událost velmi trápila.

V této souvislosti si dovolím přidat osobní radu jedné maminky. Ta mi řekla, že dodržuje následující zásadu: Vždy si nejdřív z auta vyloží všechny věci a až úplně nakonec svoje dítě, kterému se pak může plně věnovat. Takový postup všem doporučujeme,“ doplnila policistka.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvouletý chlapec vběhl nečekaně před auto, vážnější zranění naštěstí neutrpěl  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.