Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Auto ukradené v Německu odhalil všímavý policista v Rynolticích

Luxusní vozidlo SUV tovární značky Daimler Benz AMG GLC 43, které zloděj ukradl v půl páté nad ránem v německém Frankfurtu nad Mohanem, o pět hodin později odhalil všímavý policista na Liberecku. Šofér, devětadvacetiletý cizinec, už nyní dlí ve vazbě a majitelka auta se raduje z jeho nalezení.

Dík majitelky patří především policistovi Petru Kančimu, který v pátek 26. května po deváté hodině ráno vyjel svým autem do zaměstnání a v Rynolticích ho zaujal před ním jedoucí vůz Daimler Benz s německou poznávací značkou. Jeho řidič se choval neobvykle. Začal ho proto sledovat a současně požádal přes mobilní telefon kolegu z ranní směny, aby mu prověřil registrační značku tohoto auta.

Prověrkou auta v našich databázích jsme zjistili, že stříbrné SUV někdo odcizil téhož dne v půl páté ráno v Německu, ve Frankfurtu nad Mohanem. Operační středisko proto na silnici I/35 vyslalo dvě motorizované hlídky dopravních policistů a kolega Kanči je mobilním telefonem informoval o směru trasy sledovaného vozidla,“ popsala mluvčí Policie ČR Ivana Baláková.

Řidič s luxusním autem mezitím sjel ze silnice I/35 na Chrastavu a dojel k místní benzince v Nádražní ulici, kde stála menší kolona aut. Ve chvíli, kdy se dostal ke stojanu, ho zablokovaly dva policejní vozy a zloději bylo jasné, že spadla klec. Nijak se už ani policistům nebránil. Orientační zkouška na drogy ukázala, že má v sobě pervitin. Pod vlivem alkoholu ale nebyl.

Do policejního protokolu uvedl, že ho o převoz SUV požádal neznámý člověk a on mu vyhověl. To, že by mohlo být kradené, ho údajně nenapadlo. V pátek jsme ho tedy zadrželi, v sobotu jsme ho obvinili ze zločinu legalizace výnosů z trestné činnosti a v neděli ho soud vzal do vazební věznice,“ uvedla dále Baláková.

Cizinec je nyní stíhán a hrozí mu až šest let za mřížemi. „Díky všímavému podpraporčíkovi Petru Kančimu i jeho pohotovým kolegům z libereckého dopravního inspektorátu a z Oddělení silničního dohledu v Liberci, jsme nepoškozené vozidlo vrátili německé majitelce už o víkendu,“ dodala Baláková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krádež, Německo, Česko, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Auto ukradené v Německu odhalil všímavý policista v Rynolticích  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.