Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Na rozčileného muže zabrala až hrozba namířenou zbraní

Polonahý, rozběsněný muž vylekal v pátek obyvatele jedné z ubytoven v České Lípě. Běhal před domem a nikdo si netroufl odhadnout, co chce udělat, a tak zavolali na pomoc městskou policii. Navíc se lidé domnívali, že má u sebe nůž.

Na místo udané volajícími okamžitě vrazila hlídka strážníků, která na místě podle popisu skutečně objevila muže bez svrchního oděvu v elastických sportovních kalhotách a běžecké obuvi.

„Tato osoba vůbec nereagovala na zákonné výzvy hlídky městské policie k prokázání totožnosti a setrvání na místě. Muž byl velice rozčilený a následně se pokusil ohrozit i naše strážníky, v dané chvíli ještě nezjištěnou zbraní. Z tohoto důvodu bylo přistoupeno k použití donucovacích prostředků v souladu se zákonem, kdy byla použita hrozba namířenou služební zbraní, hmaty, chvaty a byla mu přiložena služební pouta,“ popsala mluvčí Městské policie v České Lípě Eva Vlastníková.

Teprve poté, co muže strážníci zpacifikovali, zjistili, že jde o cizince. A s ohledem na to, co před ubytovnou prováděl, přivolali na místo kolegy Policie ČR. Lustrací přes státní policii se ukázalo, že muž má všechny doklady v pořádku a v pátrání není. Testy ukázaly, že není ani opilý, ani na něj nepůsobí drogy.

Poté, co se muž uklidnil a omluvil uvedl, že si šel zaběhat a potkal skupinku občanů se kterými na sebe začali různě pokřikovat. To vše se stupňovalo, dokud muž nepopadl klacek, který z dálky připomínal velký nůž,“ přiblížila cizincovo vysvětlení mluvčí strážníků.

Incident následně dořešila Policie ČR. Od našich strážníků cizinec vyfasoval pokutu za neuposlechnutí výzvy úřední osoby, která může být až do výše 10 tisíc korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky městská policie, zbraň, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na rozčileného muže zabrala až hrozba namířenou zbraní  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.