Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Málem porazil dvě dívky, následně ujel. K nehodě se ale přiznal

V Turnově na Semilsku projížděl 25. června řidič, který následně na přechodu pro chodce srazil dvě mladé dívky. Od nehody však ujel. Celý případ se projednává ve správním řízení, kde se rozhodne o řidičově potrestání.

V neděli 25. června projíždel sedmaosmdesátiletý řidič z náměstí v Turnově směrem k přechodu pro chodce. Do něj mu ale vstoupili dvě mladé dívky, které však neviděl a vjel mezi ně. „V neděli 25. června krátce před 19. hodinou projížděl 87letý řidič v osobním vozidle tovární značky Dacia Sandero z náměstí Českého ráje do ulice 5. května v Turnově, když mu na přechod pro chodce do silnice a do jeho jízdní dráhy vstoupily dvě malé dívky, které přehlédl a vjel mezi ně,“ sdělila Ivana Baláková, tisková mluvčí Libereckého kraje.

Řidič najel na školačky bokem auta a jedné z nich přejel nohu. Zraněná dívka byla ambulantně ošetřena, avšak zdá se, že půjde o lehké zranění.

Horší bylo ale chování řidiče. Na místě nehody vůbec nezastavil, pokračoval v jízdě dál a ani ho nenapadlo pomoct zraněné dívce. Policie řidiče dohledala na Havlíčkovém náměstí, kde řidič přemýšlel, jak má celou situaci vyřešit. K celému případu se ale policii na místě přiznal.

„V loňském roce se v České republice střetlo s motorovým vozidlem 715 dětí, z nichž bohužel 3 zemřely, 44 se zranilo těžce a 596 lehce. Smrtelná zranění dětí evidujeme za měsíce červen, červenec a září. V této souvislosti žádáme rodiče o to, aby svým dětem pravidla bezpečného přecházení silnice připomněli a současně apelujeme na řidiče, aby byli i s ohledem na nadcházející prázdniny na silnici vůči dětem ještě více obezřetní,“ dodala Baláková.

V letošním roce v rámci celé republiky od začátku roku do konce května je to už celkem 243 střetů dětí s automobily. Nikdo však při těchto střetech nezemřel. Policie žádá všechny, aby dělali vše proto, aby v této statistické kolonce zůstala nula i nadále.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Liberecký kraj, Semilsko, Turnov, nehoda, dopravní nehoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Málem porazil dvě dívky, následně ujel. K nehodě se ale přiznal  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.