Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Zdemolované auto, porušení zákazu i karambol na kole. Za vším byl alkohol

Hned několika nehodami, u kterých hrál roli alkohol a omamné látky se zabývají policisté Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou. Omámené řidiče objevili hned ve třech případech. Jednou šlo o opilého cyklistu, který nezvládl své kolo, podruhé silniční kontrola odhalila za volantem muže přiopilého, a navíc i omámeného dalšími látkami a potřetí jízda alkoholem opojeného řidiče skončila nehodou.

Noční jízda Železnobrodskem skončila karambolem dvaadvacetiletého šoféra v Mercedesu Benz. Vlivem nepřiměřené rychlosti nezvládl průjezd levotočivé zatáčky, vyjel vpravo mimo vozovku, kde narazil do dopravní značky, kamenného propustku a kovového zábradlí. Při této nehodě mladý řidič utrpěl zranění, se kterým byl posádkou Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje do jablonecké nemocnice.  

Není zatím jasné, jak dlouho se bude ze zranění léčit, ale jasné je, že za vším byl alkohol. Nadýchal totiž 1,49 promile. „Předběžná výše způsobené škody činí částku 160 tisíc korun. Policisté z dopravního inspektorátu nyní šetří veškeré okolnosti celé události a již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ doplnila mluvčí Policie ČR Dagmar Sochorová.

Pod rouškou noci cestoval v dalším případě centrem Jablonce cyklista. Z Horního náměstí ještě sjel bez úhony, ale na Dolním náměstí už jízdu nezvládl a z kola spadl a zranil se. Za vším byl opět alkohol, protože nadýchal 2,09 promile.

Potřetí se alkohol objevil při silniční kontrole jednatřicetiletého řidiče v Desné, kudy jel v Audi A4 a zastavila ho hlídka. Provedenou kontrolou policisté zjistili, že tento muž má v současné době Městským úřadem v Tanvaldě vysloven zákaz řízení motorových vozidel, a to už jen do 22. července, tedy zákaz by končil už za týden. Ovšem policisté v jeho dechu naměřili hodnotu alkoholu 0,39 promile a výsledek provedeného orientačního testu na přítomnost omamných a psychotropních látek mu vyšel pozitivní na látku THC. Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté muži podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a také se bude zodpovídat za řízení pod vlivem alkoholu a návykové látky.

Podezřelému tak nyní v případě odsouzení hrozí za spáchání uvedeného trestného činu trest odnětí svobody až na dva roky,“ dodala policejní mluvčí.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehody, alkohol, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdemolované auto, porušení zákazu i karambol na kole. Za vším byl alkohol  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.