Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

S kradeným autem jezdil pod vlivem drog. Klíče ukradl v odemčeném srubu

Policisté rychle dopadli pachatele, který využil příležitosti a v sobotu ukradl auto. Už v neděli ho pak zadrželi. Osmatřicetiletý muž navíc byl pod vlivem drog a s kradeným autem jezdil se zákazem řízení.

„Podezřelý v sobotu dopoledne využil příležitosti, kdy procházel po louce kolem odemčeného srubu, ve kterém vzal klíče od zaparkovaného vozidla Honda CR-V. Následně za pomocí odcizených klíčů se zmocnil uvedeného vozidla a odjel s ním údajně do Jičína,“ popsala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Jenže už v neděli v noci krátce před třetí hodinou policisté muže i s autem dopadli. „Získali jsme poznatky o tom, že se tento odcizený vůz pohybuje po silnici ve směru od Rádelské křižovatky na silnici č. I/35 ve směru do Jablonce nad Nisou,“ dodala mluvčí.

Na místo ta vyjeli z jablonečtí policisté směrem proti pohybu odcizeného vozidla, které v protisměru zahlédli asi po dvou kilometrech. Za vozem se ihned otočili a za pomoci zvukového a výstražného znamení jej v Jablonci nad Nisou v ulici Turnovská zastavili.

„Podezřelého, který vozidlo řídil a k činu se doznal, policejní hlídka zadržela. Alkohol u něj policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou. Ovšem provedený orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek již podezřelému vyšel pozitivně na látky THC a amfetamin/metamfetamin. Navíc uvedené vozidlo řídil s platnou blokací řidičského oprávnění,“ doplnila Sochorová.

Podezřelému nyní za spáchání uvedeného trestného činu hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na dva roky.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, jablonec, krádež, auto, drogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S kradeným autem jezdil pod vlivem drog. Klíče ukradl v odemčeném srubu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.