Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Liberec spláchl přívalový déšť, řidiči u muzea při průjezdu lagunou ztráceli poznávací značky

Do Libereckého kraje ve čtvrtek odpoledne dorazil přívalový déšť a bouřky. Voda vytvořila na silnicích potoky, hasiči měli během chvíle přes dvacet výjezdů.

Bouřky s přívalovým deštěm byly lokální. Zatímco v části Liberce bouřilo a lilo, ve Vratislavicích nebo Machníně nadále svítilo slunce. V některých částech kraje pak nepršelo vůbec.

Přívalový déšť v Liberci

Hasiči měli přesto hodně práce. Před sedmou hodinou evidovali dvaadvacet událostí. „Liberečtí hasiči zasahují v podvečerních hodinách s ohledem na přechod intenzivních bouřek přes území Libereckého kraje u zvýšeného počtu technických pomocí,“ potvrdili hasiči na sociálních sítích.

K popadaným stromům a větvím vyjížděli v šestnácti případech, v šesti dalších pak šlo o zatopené prostory. Během večera se situace v souvislosti s bouřkami v Libereckém kraji postupně zklidňovala. „Hasiči do ranních hodin vyjeli celkem ke 44 technickým pomocem. Ve 28 případech šlo o popadané stromy a větve hlavně na komunikace," dodali hasiči.

Přívalový déšť přinesl i kuriozní situaci. Voda vytvořila lagunu na křižovatce Masarykovy a Vítězné ulice a projíždějíci auta tam ztrácela poznávací značky. „A protože patřím k těm, kteří projeli vodní lagunu u lázní a nechali tam SPZtku, tak jsem se musel vrátit a počkat až voda odteče a hledat. Našel jsem jich poměrně hodně, a to svoji samozřejmě až jako poslední," popsal náměstek primátora Petr Židek (ODS). Značky pak odnesl do galerie, kde si je řidiči mohou vyzvednout.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky liberec, liberecký kraj, déšť, bouřky, hasiči, hzs lk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec spláchl přívalový déšť, řidiči u muzea při průjezdu lagunou ztráceli poznávací značky  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.