Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Mladík na festival Mácháč přivezl zásoby drog, vyhmátla ho policie

Policie se o uplynulém víkendu tradičně zaměřila na pořádek a dodržování zákonů u příležitosti konání festivalu Mácháč 2023 v Doksech. Na taneční festival tam dorazilo několik stovek tisíc návštěvníků. Žádné významnější přestupky řešit nemuseli, avšak odhalili řadu návštěvníků s drogami.

Letošní festival naštěstí nepoznamenaly žádné mimořádné události. I přes výrazné zatížení silničního provozu neevidujeme žádnou dopravní nehodu. Rovněž jsme nezaznamenali žádný trestný čin násilného charakteru. Již tradičně jsme bezproblémově komunikovali s organizátory akce, kteří se o bezpečnost návštěvníků akce rovněž starali,“ shrnula mluvčí Policie ČR Ivana Baláková.

U osmadvaceti lidí policisté při kontrolách zajistili drogy, které svým množstvím odpovídaly spáchání přestupku. Nejčastěji šlo o marihuanu a MDMA, u někoho byl objeven i kokain nebo hašiš.

Další 4 záchyty drogy jsme kvalifikovali jako přečin přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Největší zásobu u sebe měl jednatřicetiletý muž z Jičínska,“ uvedla Baláková. Mladý muž měl u sebe 13 narkosáčků s kokainem, dalších 13 s pervitinem a jeden s marihuanou.

Zajištěné drogy ještě podrobíme znaleckému zkoumání, které bude součástí podkladů pro trestní stíhání osob,“ poznamenala mluvčí.

Kromě toho také policisté přistihli při řízení vozidla 2 řidiče pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek v takové míře, že se ještě jednalo o přestupek a 9 z kontrolovaných řidičů se bez uvedení důvodu odmítlo podrobit dechové zkoušce na alkohol nebo orientačnímu testu na drogy.      

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky festival, kontroly, policie, drogy, Doksy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík na festival Mácháč přivezl zásoby drog, vyhmátla ho policie  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.