Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policejní akce na průtahu Libercem zaměřená na nákladní dopravu: Drogy za volantem i přetížená vozidla

Přímo v Liberci proběhla v pondělí policejní akce zaměřená na nákladní dopravu. Policisté na průtahu vybrali celkem 36 vozidel, která pak kontrolovali ve veseckém areálu. A zjistili hned sedmadvacet přestupků.

Liberečtí policisté na akci spolupracovali s ústeckými a také německými. Nákladní auta odkláněli z průtahu v Liberci do areálu ve Vesci. „Zde byla připravena stanoviště určená pro kontrolu například váhových limitů, ale i technická zařízení určená pro kontrolu tachografů a palubních záznamových zařízení nebo také zázemí pro kontrolu technického stavu vozidel a sociálních předpisů. Dalším z velmi sofistikovaných zařízení, které bylo používáno především k odhalování pašovaného zboží při kontrolách nákladů, byl velkokapacitní rentgen Celní správy České republiky,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Během několikahodinové akce zkontrolovali celkem 36 vozidel. „Odhalili jsme 27 přestupků, přičemž 16 z nich bylo následně oznámeno správnímu orgánu. Více jak desítka z nich se týkala porušení zákonných norem a byla vyřešena příkazem na místě v celkové výši 24500 korun,“ dodal mluvčí.

Z 16 oznámených případů správnímu orgánu se sedm skutků týkalo porušení sociálních předpisů, další čtyři se týkaly neuspokojivého technického stavu vozidel. „Mobilní váhy odhalily tři přetížená vozidla a dva z řidičů usedli za volant pod vlivem návykových látek. Využili jsme také institutu kaucí, prostřednictvím kterých jsme uložili v pěti případech kauce za bezmála 70 tisíc korun,“ uzavřel Robovský.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, akce, nákladní auta, průtah, přetížení, váha, drogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jirka Bouma

Na tohle hoši mají času dost, ale aby někdo hlídal silnice přes Hrádek i Habartice, to ještě nikoho nenapadlo. Drogy, kradená auta a vykradené nemovitosti jsou na běžném pořádku. Ve vesnicích kolem hranic neprojede za celý rok jediná hlídka a hoši budou chytat kamiony na průtahu Libercem ! Běžte se léčit a začněte konečně něco dělat pro obyčejné lidi !

Středa, 30. srpna 2023, 14:42Odpovědět

Policejní akce na průtahu Libercem zaměřená na nákladní dopravu: Drogy za volantem i přetížená vozidla  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.