Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dej mi deset korun, nebo tě zabiju, hrozil seniorovi. Nakonec mu ukradl kolo

Českolipští policisté zadrželi muže, který v pondělí dopoledne přepadl devětasedmdesátiletého seniora a chtěl po něm deset korun. Když mu je nedal, ukradl mu kolo a ujel na něm.

Incident se odehrál u zadního vchodu do areálu místního fotbalového stadionu v ulici Boženy Němcové v České Lípě. Senior tam projížděl na kole, když se mu agresor postavil do cesty.

„Agresivní o 39 let mladší muž na něj zakřičel: „Dej mi deset korun, nebo tě zabiju!". Vzápětí k němu přistoupil, chytil ho za svetr a začal s ním cloumat. Senior v pudu sebezáchovy použil na svou obranu jízdní kolo, zvedl ho, několikrát s ním pachatele udeřil a ten pak upadl na zem,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Senior pak pustil kolo a agresor toho využil a odjel na něm. Na místo pak dorazili přivolaní strážníci, kteří s mužem projížděli město a útočníka hledali. „V parku Milady Horákové u Ploučnice oznamovatel lupiče poznal a policisté ho ve spolupráci se strážníky zadrželi. Následně zjistili, že se jedná o majetkového recidivistu s 18 trestními záznamy, navíc v podmínce,“ dodala Baláková.

V době zadržení měl v sobě 2,38 promile alkoholu, policisté ho tak nechali vystřízlivět v cele a den poté ho obvinili ze zločinu loupeže. „Vzhledem k tomu, že by na svobodě v páchání trestné činnosti nejspíš pokračoval, podali jsme státnímu zástupci podnět k jeho vazebnímu stíhání. Soudce Okresního soudu v České Lípě ho dnes do vazby poslal. Obviněnému nově hrozí až desetiletý trest odnětí svobody,“ uzavřela Baláková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, loupež, deset korun, česká lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dej mi deset korun, nebo tě zabiju, hrozil seniorovi. Nakonec mu ukradl kolo  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.