Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Okradl v obchodě mladíka, k tomu přidal i rány. Policie hledá svědka

Nehorázným způsobem okradl ve čtvrtek 3. srpna, kolem 14. hodiny, mladíka v obchodě neznámý výtečník. V prodejně s oblečením v obchodním centru Fórum na Soukenném náměstí v Liberci mladíka obral o peníze a pak jeho i kamaráda také fyzicky napadl. Policie hledá svědka incidentu.

Oba z hochů se věnovali zkoušení oděvů, když k mladšímu z nich přistoupil muž, který se představil jako pracovník prodejny.

Chlapce se začal dotazovat na to, kde je ramínko od svršku, který si zrovna vyzkoušel. Zmatený mladík nejprve vůbec netušil, o co se má jednat, načež byl neznámým mužem okamžitě vyzván k otevření ledvinky, kterou měl přes rameno. Zaskočený mladík uposlechl. Během okamžiku mu muž z ledvinky sebral veškerou hotovost. Jednalo o třináct set korun,“ popsal událost mluvčí liberecké policie Vojtěch Robovský.

V tu chvíli se do věci vložil starší z mladíků, který viděl, jak jeho kamarád s cizím mužem něco naléhavého řeší. Jakmile přišel blíž, zjistil, že neznámý muž jeho kamarádovi z ledvinky vzal všechny peníze. Chtěl, aby peníze okamžitě vrátil, ale místo toho jej zloděj zasypal několika údery. Šarvátka pochopitelně vzbudila pozornost dalších nakupujících a zaměstnanců prodejny, kteří přispěchali na místo. Agresorovi se však v nestřeženém okamžiku podařilo z prodejny zmizet.

V této souvislosti se obracíme na svědky incidentu se žádostí o pomoc. Výrazným způsobem by nám svými poznatky mohli dopomoci k objasnění případu. Žádáme také, aby se nám ozval důležitý svědek, který byl v době události přítomen přímo v prodejně. Právě jeho svědectví je pro nás velmi důležité,“ vysvětluje policejní mluvčí.

Svědek, po jehož totožnosti policie pátrá, má na krátko střižené černé vlasy, byl oblečený do černého trika nebo mikiny s dlouhým rukávem, světle modrých riflí s dírami na kolenou a stehnech. Měl černé sportovní boty. Nápadná na muži byla jeho chůze, při které pokládal nohy špičkami k sobě.

Pokud máte informace k jeho totožnosti nebo k samotné události, předejte je policii prostřednictvím linky 158 nebo na telefonní číslo 974 467 100 nebo navštivte přímo služebnu Obvodního oddělení Liberec – centrum. 

V případu jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, za který pachateli v případě prokázání viny může hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta,“ dodal Robovský.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky pátrání, svědek, krádež, obchod, policie, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zase zveřejnění po měsíci? Jsou idioti právníci ne policisté? Vyberte si.

Sobota, 9. září 2023, 19:25Odpovědět

Lenka Kuchařová

Další ,,neviňátko " ze státem chráněného etnika.....

Sobota, 9. září 2023, 13:12Odpovědět

Okradl v obchodě mladíka, k tomu přidal i rány. Policie hledá svědka  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.