Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policisté si posvítili na neplatiče pokut. Jeden řidič jich nasbíral patnáct

Některým řidičům stačí jedna pokuta, ze které se poučí. Najdou se ale i tací, co si z nich nic nedělají a do jejich placení se nehrnou. Policie dokonce odhalila řidiče, který nastřádal 15 nezaplacených pokut.

V uplynulých dnech se policisté zaměřili na řidiče, kteří se neměli ke splacení svých pokut. „Policisté v Libereckém kraji zkontrolovali více než 450 vozidel a zjistili, že 7 z řidičů mělo nedoplatky za pokuty v celkové výši 8 400 korun,“ uvedla mluvčí policie Klára Jeníčková a tím, že v rámci kontrol řidiči své dluhy s policií srovnali.

Největším hříšníkem se stal jednoznačně řidič Fordu Tranzit, který měl na svém kontě celkem 15 nezaplacených pokut. „Výše nedoplatků činila celkem 10 900 korun. Svůj dluh nakonec uhradil na místě přes platební terminál,“ komentovala Jeníčková.

Díky novele zákona z loňského roku mohou policisté nejen požadovat po řidičích zaplatit neuhrazené pokuty, ale také mohou zadržet registrační značky nebo znemožnit řidiči další jízdu tzv. botičkou.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš vrabec

Štítky pokuty, policie, kontrola, Liberecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté si posvítili na neplatiče pokut. Jeden řidič jich nasbíral patnáct  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.