Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Lučanech hořela pila. Čtyři lidé v péči záchranářů, škoda za 20 milionů

, aktualizováno 23. ledna 2024, 9:34

S požárem pily v Lučanech bojovalo v noci osm jednotek hasičů. Při požáru se zranili čtyři lidé, kteří se nadýchali kouře. Lokalizovat požár se podařilo zhruba po dvou hodinách.

„Při příjezdu jednotek požární ochrany byl požár v plném rozsahu. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu,“ uvedli hasiči na síti X. Při požáru se zranili čtyři lidé, jednalo se o pracovníky pily, které hasiči z hořícího objektu zachránili. „Na místě události jsme předali 4 zraněné osoby do péče ZZS,“ dodali hasiči.

K likvidaci požáru hasiči nasadili celkem sedm proudů, požářiště bylo rozděleno na tři úseky. „Velitel zásahu ohlásil lokalizaci požáru krátce před čtvrt na 3,“ dodali hasiči. Posádky Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje z místa události převezli do nemocnic celkem 4 osoby, které se nadýchali zplodin hoření – 3 do kladenské nemocnice a jednu do nemocnice v Liberci. „Předběžná výše způsobené škody činí částku 20 milionů korun," uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Veškeré okolnosti celé události nyní šetří policisté společně s hasiči. „Předmětem tohoto šetření je v současné době zjištění příčiny vzniku požáru – dosud jsme nevyloučili žádnou z možných příčin, tedy úmysl, nedbalost a technickou závadu na zařízení," dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK

Štítky požár, lučany, hzs lk, hasiči

V Lučanech hořela pila. Čtyři lidé v péči záchranářů, škoda za 20 milionů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.