Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Gebre Selassie končí kariéru, chtěl se loučit na hřišti. Málokdy jde vše podle plánu, vzkázal

Opora libereckého Slovanu se loučí. Theodor Gebre Selassie po konci sezony oznámil i svůj definitivní konec jako ligový hráč. O svém rozhodnutí informoval na sociálních sítích.

„Se sezónou 22/23 končí i má profesionální kariéra. S tímto rozhodnutím jsem do této sezóny šel,“ uvedl Theodor Gebre Selassie. Sám doufal, že se s kariérou rozloučí na hřišti, to se ale nakonec nepovedlo, když se nedokázal včas zotavit ze zlomeniny nohy z březnového zápasu se Spartou.

„Pochopitelně jsem si přál loučit se na hřišti. Nicméně, jak to v životě bývá a ve sportu zejména, tak málokdy jde vše dle plánu. I přesto jsem si vnitřně jistý, že je to pro mě správné rozhodnutí,“ dodal šestatřicetiletý hráč.

Gebre vyrůstal na Vysočině, první ligové zkušenosti nasbíral ve Slavii, odkud poté přestoupil do Liberce. V dresu Slovanu odehrál 97 ligových utkání, získal mistrovský titul a po podařeném Euru odešel do Werderu Brémy. V Bundesilze odehrál devět sezon a připsal si 273 startů, stal se i kapitánem a jednou z klubových legend.

V březnovém utkání proti Spartě si po souboji s Haraslínem zlomil nohu. Bylo to jeho poslední soutěžní utkání.

Stejně jako v Liberci, kam se před dvěma lety vrátil. Ve Slovanu stihl dalších 46 ligových zápasů. Celkem jich má 143 a je tak v první desítce historické tabulky. Další už ale nepřidá.

Další kroky Gebre Selassieho zatím nejsou jasné. Hráč podle mluvčího klubu Tomáše Čarnogurského odjíždí na dovolenou, jasněji tak bude až po jeho návratu.

Podívejte se na jeden ze slavných okamžiků Gebre Selassieho v dresu Slovanu

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, gebre selassie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gebre Selassie končí kariéru, chtěl se loučit na hřišti. Málokdy jde vše podle plánu, vzkázal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.