Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

MTB marathon Lužickými horami Malevil Cup 2023 zná svého krále a královnu

PR článek

Třetí červnový víkend přilákal do Lužických hor téměř devět stovek bikerů a bikerek ze 14 zemí na 24. ročník MTB maratonu Malevil Cup. Lužické hvozdy opět připravily závodníkům docela náročnou trať plnou obtížných výjezdů a často i kamenitých sjezdů. Vše ztížilo i několik vydatných dešťových přeháněk, které se spustily v druhé polovině závodu.

Přesně v půl deváté se startovní pole vydalo vstříc 100 km trase. Po startu v Jablonném v Podještědí jela v úvodních kilometrech početná skupina hlavních favoritů, která čítala 10 závodníků. Čelo si hlídali největší favorité Stiebjahn, Adel a Rauchfuss. I letos se situace lámala po přejezdu do německé části hor. Ve výjezdu na Hvozd největší favorit závodu Simon Stiebjahn (Singer Racing Team), zvýšil tempo a jako jediný Marek Rauchfuss (ČESKÁ SPOŘITELNA-ACCOLADE) měl dost sil zareagovat. Oba jeli v kontaktu po zbytek závodu. Za tímto duem se zformovala skupinka tří pronásledovatelů ve složení Filip Adel, Karel Hník a Jaromír Skála. Rozhodující moment o vítězi se udál přibližně 8 kilometrů před cílem, kdy si Stiebjahn vytvořil rozhodující náskok. O třetí místo se „porvala“ skupinka pronásledovatelů. Do cílového prostoru v resortu Malevil se ztrátou na vítěze se přiřítil Filip Adel (Superior Team) a bral tak třetí místo.

„Malevil Cup znám již od svého prvního startu v roce 2012, kde jsem se zde stal mistrem Evropy v maratonu U23 a rád se sem vracím, protože mi trať sedí díky technickým pasážím a prudkým výjezdům, a navíc je závod tradičně velmi dobře zorganizován. V minulém roce při Evropském šampionátu se jelo od začátku velmi vysoké tempo a ke konci už mi chyběly síly, proto moje letošní taktika byla pošetřit síly po startu do pozdější fáze závodu. Na Hvozdu jsem nastoupil a jen Marek můj atak zachytit. Zhruba 8 km před cílem jsem zaútočil znovu a vytvořil si náskok, který jsem udržel až do cíle,“ popsal vítězný Simon Stiebjahn.

Dámskou kategorii opanovaly zahraniční bikerky. Nejlépe se s náročnými podmínkami v Lužických horách popasovala Polka Aleksandra Andrzejewska (CST ORBEA MTB TEAM), stříbro si vyjela estonská národní šampionka Janelle Uibokand (Peloton) a bronz patří Němce Dörte Martischewsky (RSG Nordheide). Nejlepší Češkou v cíli byla na pátém místě Aneta Hovorková (D2mont Merida cycling).

Čestným hostem závodu byl první československý cyklistický vítěz z Tokia 1964. Dráhař pan Jiří Daler, dle jeho slov, si MTB marathon Malevil Cup a jeho atmosféru moc užil.

Že je tato akce pro všechny, svědčí bohatá účast na nesoutěžní rodinné cyklojízdě, která se v rámci programu uskutečnila.

Ohodnoť článek

Štítky malevil cup, závod, cyklistika, kolo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

MTB marathon Lužickými horami Malevil Cup 2023 zná svého krále a královnu  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.