Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Liberec podpoří sportovní kluby, kterým výrazně stouply náklady za energie

Liberec podpoří sportovní oddíly, kterým meziročně stouply náklady na energie či nájemné minimálně o 40 procent. O dotace mohou žádat kluby v dotačního programu, který ve čtvrtek schválili zastupitelé. Ve fondu je pro tento účel 6,635 milionu korun.

„Věřím, že vyhlášení tohoto fondu pomůže sportovním klubům, které mají vysokou energetickou náročnost anebo mají vysoké náklady na nájemném, sanovat ty nároky. Byl jsem upozorňován na to, že některé kluby si s tím nedokážou poradit. A mohlo by hrozit i to, že skončí svoji činnost, což by ve vztahu k dětem bylo pro nás nežádoucí," řekl na jednání zastupitelstva předkladatel návrhu a náměstek primátora pro majetkovou správu, sport a sportovní infrastrukturu Petr Židek (ODS).

Peníze z tohoto fondu podle něj nejsou určené pro profesionální kluby. „Tento dotační titul se samozřejmě týká pouze klubů, které jsou amatérské a jsou mládežnické. Takže dá se říct, že jde de facto o kluby, které žádaly v programu 6.1.," dodal náměstek. Program 6.1. je určený na podporu pravidelně sportujících dětí a mládeže, v němž na jedno dítě mohou kluby získat 1000 korun. Loni z tohoto programu město rozdalo mezi 62 žadatelů na 9087 sportujících dětí přes devět milionů korun. Tento program radnice vyhlásila i letos, k dispozici je deset milionů korun.

Ze schváleného programu 6.3. mohou kluby získat od 10 tisíc korun do milionu, když dotace pokryje maximálně 80 procent zvýšených nákladů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Sport Live Liberec

Štítky ČR, správa, sporty, energie, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec podpoří sportovní kluby, kterým výrazně stouply náklady za energie  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.