Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Tygři u arény postaví hřiště za čtyři miliony. Třicet procent přispěje město

Sportovní areál Sport park v Liberci dostane nové sportoviště. Půjde o tréninkové a posilovací hřiště určené jak pro sportovní kluby, tak v určitém rozsahu i veřejnosti. Náklady na jeho výstavbu by se měly vyšplhat na čtyři miliony korun a 1,2 milionu přispěje město. Sportoviště postaví Bílí Tygři, kteří mají v plánu ho po deseti letech převést do majetku města.

„Tréninkové a posilovací hřiště by mělo v budoucnu sloužit všem sportovcům, kteří sportují ve Sport Parku. Je to další prvek, který umožní rozvíjet pohybovou všestrannost. Sport park je velmi vytížen především malými sportovci, a tak bude do budoucna možné připravovat tréninkové plány, které zohlední možnost využití tohoto sportoviště,“ vysvětlil náměstek primátora pro majetkovou správu, sport a sportovní infrastrukturu Petr Židek (ODS), proč msto projekt Bílých Tygrů podpořil.

Ve Sport parku tak vznikne hřiště s hrazdou, bradly, žebřinami, horizontálními žebříky a dalšími konstrukcemi. „Projekt bude sloužit nejen libereckým sportovním klubům a školám, ale v daném rozsahu i veřejnosti,“ doplnila mluvčí radnice Jana Kodymová.

Atletický stadion v Liberci čeká rekonstrukce za 44 milionů. Dostane nový povrch i zázemí

Liberec připravuje rekonstrukci atletického stadionu. Ta by měla vyjít na necelých 44 milionů a součástí je výměna povrchu, rekonstrukce ochozů i fotbalového hřiště a také přístavbu stadionu. Záměr musí schválit zastupitelé, poté by město začalo...

Pro projekt nakonec hlasovalo jednomyslně i zastupitelstvo. Jen opoziční zastupitelka Zuzana Kocumová (Liberec otevřený lidem) uvedla, že by město s podobnými projekty mělo myslet i na ostatní čtvrti. „Jen za spoluúčast hřiště pro Bílé Tygry mohl být workout na třech místech města. Mohly jsme vybavit různé části města a nejen tu jednu, kde vyžití je poměrně hodně,“ uvedla.

Podle Židka ale menších workoutových hřiští bude v blízké budoucnosti hned několik. „To hřiště ve Sport parku bude mít jinou úroveň a je to neporovnatelné,“ uvedl.

Město pak podle náměstka primátora Jiřího Janďourka v současnosti pracuje hned na dvou hřištích, kde budou i workoutové prvky. „V rámci nově budovaných hřišť plánujeme i drobné sestavy pro sportování. Jde například o hřiště na Františkově. Obnovujeme i hřiště na Králově háji, kde máme sportovní plochu a chceme doplnit sestavy na basketbal. To je příklad pronikání sportovní infrastruktury do dětského hřiště,“ upřesnil.

Pro město je navíc finanční spolupráce na vybudování hřiště výhodná i z jiných důvodů. Projekt připraví Bílí Tygři, ti navíc po deseti letech, kdy skončí udržitelnost projektu, převedou sportoviště za jednu korunu do majetku města.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky sport park, sportoviště, liberec, hřiště, bílí tygři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Hladik

Chtělo by taky zainvestovat do Svijanský arény,alespoň do střechy vrazit milionek,aby při dešti neteklo dovnitř

Sobota, 11. listopadu 2023, 06:43Odpovědět

Jan Strapina

Určitě dobře,už tak je naše mládež zlenivělá a tlustá,sport pomahá nejen fyzicky,ale i psychicky!!!!!

Pátek, 10. listopadu 2023, 01:27Odpovědět

Tygři u arény postaví hřiště za čtyři miliony. Třicet procent přispěje město  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.