Počasí dnes27 °C, zítra19 °C
Pátek 21. června 2024  |  Svátek má Alois
Bez reklam

Na olympiádu dětí a mládeže pojede za Liberecký kraj 234 sportovců

Liberecký kraj vyšle na Hry XI. Letní olympiády dětí a mládeže do Jihočeského kraje výpravu čítající takřka tři sta členů. Mladí sportovci budou usilovat o medaile na hrách od 23. do 28. června.

Liberecký kraj bude na letní olympiádě reprezentovat 234 sportovců a pojede s nimi i 51 trenérů. Mladým sportovcům přeji co nejvíce úspěchů, a zejména, aby si hry užili. Libereckému kraji se tradičně daří zejména na zimních hrách, ale věřím, že nezůstaneme pozadu ani v letní olympiádě a naši mladí sportovci přivezou několik cenných kovů,“ uvedl Jiří Čeřovský (ODS), náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Sportovci dostali na reprezentaci kraje také nové sportovní soupravy, do kterých výpravu oblékla firma Elsa´s Textile. V Plánu rozvoje sportu v Libereckém kraji je na olympiádu dětí a mládeže vyčleněno 2,5 milionu korun. „S nejvyšší pravděpodobností celou částku nevyčerpáme, část nákladů proto použijeme i na zimní verzi her, která se v roce 2025 uskuteční v Moravskoslezském kraji,“ dodal Čeřovský.

Náš kraj budou mladí zastupovat v celé řadě disciplín, zejména v atletice, badmintonu, basketbalu, beachvolejbalu, cyklistice, florbalu, fotbalu, házené, jachtingu, kanoistice, karate, moderní gymnastice, orientačním běhu, paraplavání, plavání, softballu, sportovní střelbě, stolním tenise, triatlonu a volejbalu.

Vlajkonoškou výpravy bude rodačka z Harrachova Eva Puskarčíková, bývalá reprezentantka v biatlonu.

Sportovat se bude v několika městech, v Českých Budějovicích, Táboře, Hluboké nad Vltavou, Soběslavi, Chýnově, Zlivi a Lišově.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky olympiáda dětí a mládeže, Liberecký kraj, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na olympiádu dětí a mládeže pojede za Liberecký kraj 234 sportovců  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.