Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Politolog Kubáček: Nový prezident by měl řešit témata, která lidi žerou

Za velmi unikátní a velmi silný mandát, který je z hlediska zisku hlasů nejsilnějším v historii prezidentských voleb označuje mandát Petra Pavla politolog Jan Kubáček z Turnova. Jeho slova potvrzuje i drtivý výsledek právě ukončených voleb, kde získal 58,32 procent a 3 358 926 hlasů. Zvítězil také v Libereckém kraji, kde získal 58,80 % hlasů.

Petr Pavel by podle Kubáčka neměl ustrnout, ale naopak je jeho úkolem být viditelným, aktivním prezidentem. „Jen tak si udrží svou popularitu a mohl by přesvědčit i lidi, kteří dali svůj hlas jeho protikandidátovi. Podle politologa se mu to může podařit v momentě, pokud udělá několik vstřícných kroků a bude řešit témata, která lidi žerou,“ míní politolog a pokračuje: „Rozhodně bude jeho úkolem, věnovat se sociálním a ekonomickým tématům, která se dotýkají všech obyvatel. Zaměřit by se měl zejména na takové lidi, kteří ač chodí poctivě do práce, vydělávají, sotva vyjdou. Současná situace pro ně není příznivá. Tato témata by měl vyzdvihovat. To je způsob, jak by mohl nyní rozdělenou společnost spojit. Pokud od těchto témat ustoupí, nebude jim věnovat dostatečnou pozornost, nejen, že se nepodaří společnost spojit, ale skepse padne i na jeho příznivce a může o ně snadno přijít.“

Andrej Babiš se podle politologa vrátí zpět do poslanecké sněmovny s nejsilnějším mandátem a lze očekávat, že bude pokračovat ve stejném duelu s premiérem Fialou jako dosud. „Ostatně i ve své řeči po zveřejnění výsledků řekl, že hodlá dál řešit problémy svých voličů. A tak boj pokračuje,“ poznamenal Kubáček.

Zda bude nějaká spolupráce na bází Pavel a Babiš je otázkou. „Minimálně by se Petr Pavel měl setkat s Andrejem Babišem jako s předákem nejpočetnějšího poslaneckého klubu,“ dodal politolog.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Drbny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Politolog Kubáček: Nový prezident by měl řešit témata, která lidi žerou  |  Volby  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.