Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Srpen by měl být nadprůměrně teplý. První týden přinese tropické teploty

Podle dlouhodobé předpovědi meteorologů nás čekají v posledním letním měsíci nadprůměrné teploty. Nejvyšší hodnoty naměříme hned v prvním srpnovém týdnu, v Libereckém kraji bude až 35 stupňů Celsia.

Na území České republiky bude nejtepleji pravděpodobně v prvním týdnu měsíce, i po něm očekávejme teplé letní počasí. Průměrné denní teploty budou pozvolna klesat.

„Z hlediska celkového množství srážek předpokládáme, že období 1. 8.28. 8. 2022 bude na území ČR jako celek průměrné. Očekává se, že ze všech 4 týdnů se nejvíce srážek vyskytne ve třetím předpovědním týdnu (od 15. 8.), ale pravděpodobně v intervalu obvyklých hodnot pro danou roční dobu,“ uvedli meteorologové na webu ČHMÚ.

Tento týden k nám bude proudit teplý jihozápadní vzduch. V úterý naměříme v Libereckém kraji nejvýše 24 až 28 stupňů Celsia, bude polojasná až oblačná obloha. Ve středu se vyjasní a teploty překročí třicítku, bude až 33 stupňů Celsia.

Ve čtvrtek se teploty vyšplhají ještě výše, a to ke 34 stupňům Celsia, od začátku týdne bude vát mírný vítr. V pátek během dne přibyde oblačnost, místy se vyskytnou přeháňky nebo bouřky. Teploty se budou pohybvat mezi 31 až 35 stupni Celsia. Vítr přechodně zesílí během bouřek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj ČHMÚ

Štítky Liberecký kraj, předpověď, počasí, ČHMÚ, stupeň Celsia, Česko, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Srpen by měl být nadprůměrně teplý. První týden přinese tropické teploty  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.