Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Do Česka se ženou silné bouřky. Výstraha platí i pro Liberecký kraj

Po tropickém týdnu přijde ochlazení, avšak ne výrazné. Už v pátek můžeme očekávat ojediněle silné bouřky s přívalovými srážkami doprovázené větrem. Výstraha meteorologů se týká i Libereckého kraje.

Dnes ještě vydrží horko jako v předešlých dnech, o víkendu však naměříme nejvýše 25 stupňů Celsia. Od pátečních 14:00 platí výstraha před silnými bouřkami až do sobotních ranních hodin. Mohou je místy doprovázet kroupy a silný vítr kolem 70 km/h.

„Lokálně se očekává přívalový déšť s ojedinělým rozvodněním malých toků, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů apod. Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky,“ uvedli meteorologové na webu ČHMÚ.

Bouřky zasáhnou většinu území Čech. Výstraha platí pro Královéhradecký kraj, Ústecký, Středočeský, Plzeňský, Karlovarský i Jihočeský kraj.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Drbna archiv | Zdroj údaje ČHMÚ

Štítky Liberecký kraj, předpověď, počasí, ČHMÚ, bouřky, výstraha, Česko, bouřka, Český hydrometeorologický ústav, Královéhradecký kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Plzeňský kraj, Karlovarský kraj, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Česka se ženou silné bouřky. Výstraha platí i pro Liberecký kraj  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.