Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Stezka Eldorádlo vás pobaví a zavede na nádherná místa

Chcete se vydat hledat bájné Eldorado? A co takhle Eldorádlo?! Po této stezce, kterou najdete samozřejmě u obce Rádlo na Jablonecku, se můžete vydat hned.

Průvodcem po netradiční stezce vám bude smyšlená ale neméně zajímavá osoba Johann Radel. A jak se na stezku vydat? Výhodou je, že není daný přesný počátek ani konec. Můžete tak pohodlně zaparkovat u obecního úřadu, stejně jako u kiosku na Milířích a vyrazit.

K jednotlivým zastavením vás navedou žluté kužely podél cest. „Stezka je poutavá zejména pro rodiny s dětmi,“ sdělila náměstkyně Květa Vinklátová. Jednotlivá stanoviště rozvíjí kreativitu a fantazii. Navíc vás zavedou na nádherná místa. Třeba k přírodní památce Rádlo se slatinnými loukami. „Naučná stezka zde vznikla v roce 1996,“ informoval mluvčí kraje Jan Mikulička. Po stezce také dojdete k rozhledně Císařský kámen, která nabízí krásné výhledy.

A pokud na stezku vyrazíte s dětmi, zastavte se u odbočky s názvem Procházka lesem s veverkou Bertou, kde mohou děti plnit úkoly a navíc se dozvědět něco o lesních zvířátkách.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký, Eldorádlo, stezka, Rádlo, okres Jablonec nad Nisou, Květa Vinklátová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stezka Eldorádlo vás pobaví a zavede na nádherná místa  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.