Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Ve Frýdlantu postaví nové městské byty. Zaplní tři patra domu na náměstí

Frýdlantští zastupitelé rozhodli o tom, že v domě čp. 9í na náměstí, budou nové byty. Určili tak jasný směr využití budovu, jejíž využití msto hledalo od roku 2009. V domě v minulosti sídlila státní policie, nyní tady kromě bytů budou v přízemí komerční prostory a služebna Městské policie Frýdlant.

„O tom, že v čp. 99 vniknou byty, rozhodli frýdlantští zastupitelé hlavně kvůli jejich dlouhodobému nedostatku. Jisté ale je, že nepůjde o žádnou malou investici, minimálně přijde jejich vytvoření na 50 milionů korun. I proto budou zastupitelé rozhodovat o tom, zda bude rekonstrukce financována z rozpočtu města, z dotace nebo z úvěru,“ uvedl starosta města Dan Ramzer (ODS).

Dům nyní prochází postupnou rekonstrukcí. Kompletní obnovou pláště prošel loni. Následovat má statické zajištění celého objektu. Tomu se bude věnovat nová projektová dokumentace, která již začala vznikat.

„Máme za sebou loňskou rekonstrukci vnějšího pláště domu, takže tam neprší a nebude docházet k další devastaci dřevěných prvků, do kterých zatékalo. Dům má také vyměněná okna a opravenou fasádu. Bohužel už když probíhaly rekonstrukční práce, bylo díky statickému posudku zjištěno, že jsou v objektu ve špatném stavu podlahy. Bez jejich opravy a statického zajištění bychom se tak v obnově objektu nepohnuli dále,“ popsal místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka (ODS).

Město Frýdlant proto zadalo vypracování projektové dokumentace na zajištění vnitřních prostor objektu. „V projektové dokumentaci bude řešeno statické zajištění celého objektu včetně všech podlaží, vestavba výtahu, protipožární opatření, oprava schodů a změna užívání na bytové jednotky,“ vypočítala vedoucí investičního oddělení Městského úřadu Frýdlant Dana Kiliánová.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Frýdlant

Štítky byty, Frýdlant, rekonstrukce, městské bydlení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Frýdlantu postaví nové městské byty. Zaplní tři patra domu na náměstí  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.