Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

V Liberci skončila výstavba vodojemu Horská, zajistí vodu části Ruprechtic

V Liberci skončila výstavba vodojemu Horská s přivaděčem, který má zajistit dostatek vody pro část Ruprechtic. Jeho vybudování stálo zhruba 80 milionů korun.

„Výstavba vodojemu už byla dokončená a nyní probíhají administrativní a úřední kroky k zahájení provozu. Předpokládáme, že spuštění do běžného provozu nastane během prvního pololetí letošního roku," řekla mluvčí liberecké radnice Jana Kodymová.

Na špatné zásobování vodou si obyvatelé v lokalitě Horská stěžovali bezmála čtvrt století. Výstavba vodojemu s přivaděčem začala v létě 2021. Radnice na ni získala dotaci ve výši zhruba 31 milionů korun ze Státního fondu životního prostředí ČR a 13 miliony se podílela Severočeská vodárenská společnost.

Vybraná stavební firma postavila vodojem se dvěma zásobníky, každý o objemu 250 metrů krychlových. Zároveň do země zakopala zhruba pět kilometrů vodovodního řadu, včetně více než dvoukilometrového přivaděče, který vodu do vodojemu Horská bude přivádět z vodojemu Orion. „Vybudovaný vodojem zajistí posílení kolísajících dodávek vody a dostatečnou kapacitu dodávek vody pro další postupné rozšíření vodovodní sítě v Ruprechticích," dodala Kodymová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Liberec.cz

Štítky ČR, stavby, voda, správa, Liberec, AUDIO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Liberci skončila výstavba vodojemu Horská, zajistí vodu části Ruprechtic  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.