Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Profesionální hasiči v Libereckém kraji hledají nové parťáky do první linie

Snad každý malý kluk si alespoň jednou v dětství přál stát se hasičem. A některým se jejich přání dokonce může i vyplnit. Profesionální hasiči v Libereckém kraji totiž hledají posily do týmu, na výjezdy. Neváhejte a přihlaste se.

„Noví hasiči jsou potřeba hlavně na Českolipsku, ale také například na stanici v Tanvaldu nebo v Turnově. Přijetí do služebního poměru je možné dle aktuálních volných míst i jinde po Libereckém kraji,“ říká mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Jaroslava Benešová.

Zájemci, kteří by se chtěli stát profesionálním hasičem, musí splnit několik požadavků. Musí jim být minimálně 18 let, mít české občanství, středoškolské vzdělání s maturitou, být trestně bezúhonní a mít zdravotní, osobnostní a fyzickou způsobilost. Neměl by být členem žádné politické strany a nevykonávat žádnou výdělečnou činnost nebo podnikat, protože je nástupem k hasičskému sboru přijímán do služebního poměru.

Na zájemce také čeká přijímací test, neboť profese hasiče si žádá zdatnost, odolnost, vytrvalost i kreativitu. „Přijímací řízení zahrnuje osobní pohovor, fyzické testy, psychologické vyšetření a komplexní lékařskou prohlídku. Testy fyzické způsobilosti mají u nováčků prověřit fyzickou zdatnost, a to jak vytrvalostní, tak i silovou. Uchazeči musí v limitu 4 minut a 50 vteřin uplavat 200 metrů a zvládnout 35 kliků a 50 sedů-lehů, každou kategorii zvlášť v limitu 2 minut,“ přiblížila Benešová.

Úspěšným uchazečům Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje může nabídnout jistý pravidelný služební příjem, 6 týdnů dovolené, možnost dalšího vzdělávání, možnost získání či rozšíření řidičského oprávnění a další výhody.

V případě zájmu se můžou lidé hlásit e-mailem na adrese personalni@hzslk.cz nebo telefonicky na čísle 950 470 149.

 V současné době v Hasičském záchranném sboru Libereckého kraje působí na desíti stanicích celkem bezmála tři stovky výjezdových hasičů.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK

Štítky hasiči, nábor, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Profesionální hasiči v Libereckém kraji hledají nové parťáky do první linie  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.