Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Jablonec pošle na pomoc zemím postiženým zemětřesením 200 tisíc korun

Jablonečtí zastupitelé na svém jednání ve čtvrtek 16. února odsouhlasili finanční pomoc pro Turecko a Sýrii, které před několika dny zasáhlo ničivé zemětřesení. Na pomoc město pošle 200 tisíc korun.

„Peníze pošleme prostřednictvím dvou organizací, ADRA a Člověk v tísni, které jsme vybrali díky dobré zkušenosti z dřívější doby. Jejich prostřednictvím jsme posílali peníze na pomoc také na Ukrajinu,“ uvedl primátor Jablonce Miloš Vele (ODS).

Důvody, proč se peníze pošlou právě přes tyto organizace doplnil také zastupitel Michal Švarc (SPD), coby zástupce předsedů klubů jabloneckého zastupitelstva: „Víme, že jsou i jiné sbírky, ale zde zvítězilo i jedno z kritérií, jímž byla rychlost poskytnuté pomoci. Je stará známá věc, že kdo rychle pomáhá, dvakrát pomáhá, což obě organizace umí. Působí navíc v oblastech dlouhodobě a mají dobré reference,“ okomentoval rozhodnutí o výběru v reakci na připomínky některých zastupitelů.

Celková suma bude rozdělena na dvě části, kdy 100 tisíc korun půjde na konto SOS ADRA: Zemětřesení v Turecku a Sýrii a druhých sto tisíc korun na účet SOS zemětřesení Sýrie a Turecko Člověka v tísni.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec pošle na pomoc zemím postiženým zemětřesením 200 tisíc korun  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.