Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Během tohoto týdne teploty vystoupají až ke 13 stupňům. Přidají se přeháňky

Tento týden bude v Libereckém kraji relativně teplo. Nejvyšší denní teploty se dostanou mezi deset až 13 stupňů Celsia. Ničím výjimečným nebudou přeháňky a silný vítr. Ochlazení meteorologové slibují až v závěru týdne.

První polovina týdne bude v kraji relativně teplá. V pondělí se v polohách na 500 m. n. m. budou objevovat přeháňky, dešťové nebo smíšené. Do středy bude převážně oblačno až zataženo. Nejvyšší denní teploty se přitom budou pohybovat od devíti do 13 stupňů v plusu.  

Ještě dnes bude foukat dost silný vítr. „Ojediněle mohou nárazy větru dosahovat rychlosti kolem 55 kilometrů v hodině, na horách kolem 70 kilometrů v hodiěn,“ uvádí na webu meteorologů Martin Hynčica

V druhé polovině týdne od jihozápadu bude zasahovat do střední Evropy slábnoucí oblast vysokého tlaku. Kolem ní k nám bude proudit teplý vzduch. Sever a severovýchod území částečně ovlivní frontální rozhraní. Ve čtvrtek postoupí ze západní do střední Evropy brázda nízkého tlaku. „Do neděle budou teploty klesat k průměrným pěti stupňům Celsia. Přeháňky však neustanou. Během čtvrtka a pátka to bude převážně déšť, o víkendu už očekávejme přeháňky smíšené," doplnila za ČHMÚ Jana Ehertová.  

Během celého týdne se budou nad nulou držet i noční teploty. V průměru se budou pohybovat kolem čtyř stupňů v plusu. Pod bod mrazu se mají dostat až v noci ze soboty na neděli.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, předpověď, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během tohoto týdne teploty vystoupají až ke 13 stupňům. Přidají se přeháňky  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.