Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V Turnově začne rekonstrukce Dvořákovy ulice. Potrvá do podzimu

V nadcházejícím týdnu začne dlouho plánovaná rekonstrukce ulice Antonína Dvořáka v Turnově. Hotová má být v říjnu letošního roku a práce přinesou omezení v dopravě.

Podle informací z turnovské radnice začne celková rekonstrukce ulice po 20. březnu a stavební práce budou nejvíc zatěžovat zejména místní obyvatele a podnikatele.

„Každá z ulic v Turnově má šanci na kompletní obměnu zhruba jednou za 40 až 60 let, bylo by škoda tuto šanci minout. I když pro všechny by zřejmě bylo nejjednodušší vše zachovat v původní podobě, je dobře, že se posuneme dál. Po řadě jednání jsme dospěli k závěru komplexní přestavby ulice na moderní prostor nejen s obnovenými rozvody, ale také s novými povrchy, chodníky i osvětlením a zelení,“ poznamenal ke stavbě starosta města Tomáš Hocke.

Stavbu zrealizuje firma Stavby Flamberg a celková investice přesáhne 28 milionů korun. Kromě VHS Turnov v roli hlavního investora na stavbu přispívá také město Turnov, a protože se dosud jedná o krajskou komunikaci, na opravě se finančně podílí také Liberecký kraj. Obnovou projde veškerý kanalizační a vodovodní řad včetně přípojek. V rámci renovace dojde k novému napojení střešních svodů. Obměněn bude povrch komunikace i chodníků, zídky, veřejné osvětlení, přibude zeleň.

„Navrženy byly povrchy chodníků, integrace různých prvků tak, aby to byla moderní ulice, která zároveň dotvoří historické centrum,“ uvedl k projektu architekt Petr Müller. Parkovací stání budou vydlážděna, novou podobu se zelení získá prostor před Správou CHKO Český ráj, moderní vzhled doplněný stromy by měla dostat také spodní část ulice.

„Stavba bude rozdělena na tři části, první etapa zahrnuje prostor od křižovatky U Raka ke křižovatce s Vejrichovou ulicí. Práce začnou od spodní části, na konci května se dostanou k Vejrichově ulici. Nejsložitější dopravní situace zřejmě nastane v průběhu dvou až tří týdnů druhé etapy stavby, kdy se bude realizovat samotné křížení ulic A. Dvořáka a Vejrichovy. Třetí etapa stavby se týká části od Vejrichovy ulice směrem k náměstí Českého ráje, na řadu přijde zřejmě na konci června,“ doplnil Milan Hejduk z VHS Turnov.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Turnov

Štítky Turnov, ulice Antonína Dvořáka, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Turnově začne rekonstrukce Dvořákovy ulice. Potrvá do podzimu  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.