Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Turistu vyhnal divočák na strom. Muž si zavolal na pomoc policii

Z vrcholku borovice volal na tísňovou linku 158 třiadvacetiletý mladík. Nebyl na vrcholu stromu náhodou, ale vyšplhal tam poté, co ho vyděsil divočák. Na policii pak zoufale volal o pomoc.

Událost se odehrála v lese ve Stráži pod Ralskem, kam si mladík vyrazil na procházku. Divočák tam náhle muže překvapil, když vyběhl na nepřipraveného turistu z Ostravska z křoví a donutil ho vylézt na nejbližší strom, pod kterým se potom usadil. Jelikož mladík nechtěl na borovici nocovat a chování divokého prasete nedokázal odhadnout, rozhodl se požádat o pomoc policii.

„Ale ani dovolat se někam nebylo jednoduché. Aby měl signál, musel vylézt až do koruny stromu, která se s ním začala nepříjemně kymácet. Divočák pod ním přitom setrvával na své pozici,“ popsala další vývoj události policejní mluvčí Ivana Baláková a pokračovala: „Vyrazili jsme proto na záchrannou misi a ještě, než jsme k turistovi dojeli, nám radostně hlásil, že kanec odešel. Preventivně jsme ho ale i přesto na místě vyzvedli a odvezli do bezpečí města.“

Mladý muž policistům moc děkoval, a nakonec se společně s nimi nad touto historkou zasmál. Do Stráže pod Ralskem přijel na týden, aby provandroval okolní krajinu. Odtud si jako suvenýr odveze domů nezapomenutelný zážitek.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, divoké prase. Stráž pod Ralskem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turistu vyhnal divočák na strom. Muž si zavolal na pomoc policii  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.