Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Zimní stadion ve Frýdlantu vybaví novým chladícím zařízením. Bude i bezpečnější

Patnáct let staré chladící zařízení na Zimním stadionu ve Frýdlantu bude vyměněno za modernější. Na pořízení nového zařízení přispělo frýdlantskému hokejovému klubu město Frýdlant. Na nový kondenzátor získali 2 miliony a 400 tisíc korun.

Nyní užívaný kondenzátor není celý z nerezu, a i s ohledem na stáří podléhá korozi. Při jeho poškození hrozí nebezpečný únik čpavku. Město se proto s klubem domluvilo na jeho výměně za celonerezový a také výkonnější. Instalován by měl být v době odstávky ledu, tedy od dubna do poloviny srpna.

Strojovna zimního stadionu je od roku 2015 majetkem HC Frýdlant. „Při stavbě zastřešení zimního stadionu byl investorem akce a příjemcem dotace hokejový klub, a protože kolaudace nemohla být provedena, dokud nebude příjemce dotace zároveň majitelem pozemku, převedlo město vlastnictví na dobu 10 let na HC Frýdlant. V současné době jsme stále ještě v té desetileté době, proto nemůže město investovat do nového chladícího zařízení samo. Zastupitelé proto rozhodli, že na výměnu agregátu poskytnou klubu individuální dotaci,“ vysvětlil místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka.

Nové chladící zařízení zajistí nejen bezpečnější provoz, ale bude mít i vyšší účinnost. „V praxi to znamená, že bude moci bez problémů najíždět provoz zimního stadionu i v období, kdy jsou venkovní teploty ještě relativně vysoké, což byl dosud problém,“ uzavřel místostarosta.

Ohodnoť článek

Foto HC Frýdlant

Štítky stadion, chladící zařízení, Frýdlant

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zimní stadion ve Frýdlantu vybaví novým chladícím zařízením. Bude i bezpečnější  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.