Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Na budově liberecké historické radnice dojde k výměně dalších oken

Další část historické budovy radnice v Liberci dostane nová okna. Na jejich obměnu využije město dotaci z programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón. Na nová okna dostane celkem milion a pět tisíc korun.

„Na základě doporučení ministerstva kultury nedělit kvóty mezi více akcí, ale podpořit spíše dobře připravené akce, které jsou realizovatelné i s ohledem na navýšení cen za materiál a energie, jsme se rozhodli pro další výměnu oken. Kolik jich bude přesně vyměněno teprve uvidíme, podle ceny, ovšem jde již o sedmou etapu výměny oken,“ uvedla statutární náměstkyně primátora Šárka Prachařová (ANO).

Na základě schváleného návrhu na přidělení kvóty finanční podpory nyní město připraví a podá žádost o dotaci a rovněž žádost o poskytnutí finančních prostředků z rezervy tohoto programu.

Na budově radnice je potřeba celkem vyměnit ještě 160 oken, a tak toto zdaleka nebude poslední výměna. Dosud jsou nová okna v přízemí a 1. patře budovy, na obnovu čekají okna ve druhém a třetím podlaží.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Blanka Freiwilligová

Štítky obnova oken, historická radnice, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na budově liberecké historické radnice dojde k výměně dalších oken  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.