Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Město se chystá na opravu bazénu, předcházet mu bude i debata s veřejností

Na rekonstrukci plaveckého bazénu se postupně připravuje město Liberec. Rada města rozhodla o přípravě podkladů pro zadávací řízení na jeho rekonstrukci.

„Zvolili jsme nejtransparentnější způsob podle zákona, otevřené zadávací zařízení. Předpokládám, že doba přípravy bude někdy kolem jednoho a půl až tří měsíců, protože jde o složitý projekt,“ uvedl náměstek primátora pro majetkovou správu, sport a sportovní infrastrukturu Petr Židek (ODS).

Pro město půjde o největší stavební zakázku za polední roky, a tak ještě vedení čeká diskuse o tom, z jakých zdrojů rekonstrukci zaplatí. Aktuálně by měla rekonstrukce stát zhruba 1 a půl miliardy korun. Variant se nabízí několik.

„Chceme, aby výstavba a placení bylo rozloženo v několika letech, abychom ulevili rozpočtu,“ poznamenal Židek.

Počítá se s využitím dotací z různých zdrojů, podporu přislíbil i Liberecký kraj. Největší část však bude hrazena z rozpočtu města. Liberec by rád na rekonstrukci bazénu získal finance i z Národní sportovní agentury, kde čeká, až budou vypsané granty.

Město má představu o částce 150 milionů korun. Je to částka, o níž budeme diskutovat v Radě kraje i s předsedy zastupitelských klubů. Nezříkáme se naší podpory pro významnou sportovní infrastrukturu, jen podotýkám, že máme v kraji dva padesátimetrové bazény, které mohou plnit sportovní funkci, a to v Liberci a v České Lípě. A je jasné, že naše podpora této stavební akce může být jen částečná,“ uvedl hejtman Libereckého kraje Martin Půta (Starostové pro LK). Město podle hejtmana nechce peníze letos a mohou být i v rozložených platbách, což považuje za dobrou zprávu.

„Je to pro nás nějaká úvodní představa o částce, o níž budeme teprve debatovat,“ dodal krajský náměstek pro ekonomiku Zbyněk Miklík (Piráti).

Město Liberec plánuje k bazénu také veřejnou debatu, kde chce lidem celý projekt rekonstrukce blíže představit. Uskutečnit se má v libereckém Kině Varšava 25. dubna od 17.30 hodin.  

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bazén Liberec

Štítky bazén, rekonstrukce, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další jména se nabalují na práci kokotů. Nezvraceli byste? Běžte se utopit, dokud je kam.

Úterý, 11. dubna 2023, 20:25Odpovědět

Město se chystá na opravu bazénu, předcházet mu bude i debata s veřejností  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.