Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Ve Frýdlantu chystají velkou přestavbu speciální základní školy

Jednou z největších investičních akcí letošního roku ve Frýdlantu bude přestavba, modernizace a snížení energetické náročnosti objektu Základní školy speciální v Husově ulici. Město bude přestavbu platit výhradně ze svých zdrojů a cílem je nejen modernizace areálu, ale i snížení energetické náročnost.

Předpokládané náklady na obnovu objektu základní školy jsou 31 milionů korun bez DPH.

Jde o objekt bývalé školky, který stojí v zahradě za hlavní zděnou budovou Základní školy speciální. Tento nevyhovující dům je dřevěný, montovaný a pochází z 80. let minulého století. Nejen, že je energeticky náročný a vnitřní uspořádání není pro školu ideální, ale také už je opravdu za zenitem. Vždyť životnost těchto objektů byla maximálně 20 až 30 let a tento už slouží půl století,“ vysvětlil místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka (ODS).

V lednu chce město vyhlásit výběrové řízení na dodavatele projektu.

Stavební práce budou zahrnovat demontáž dřevěných havarijních nosných prvků a jejich nahrazení cihlovým zdivem, rekonstrukce krovu s náhradou za sbíjené vazníky, zateplení obálky budovy a výměnu stávajících havarijních oken. Dále bude také nově řešena dispozice objektu novými příčkami, aby byla dle potřeb školy. Objekt bude samozřejmě bezbariérový,“ popsal starosta Frýdlantu Dan Ramzer (ODS).

Součástí přestavby je i nové řešení vnější splaškové kanalizace a vytápění, výměna vodovodní přípojky a vytvoření přípojky internetu. Počítá se také s terénními úpravami okolí.

Po dobu stavby najdou děti dočasné útočiště pro svou výuku v Domově dětí a mládeže,“ uzavřel Stodůlka.

Ohodnoť článek

Foto Město Frýdlant

Štítky ZŠ speciální, modernizace, přestavba, Frýdlant, Liberecko

Ve Frýdlantu chystají velkou přestavbu speciální základní školy  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.