Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Hořící dodávka zastavila brzy ráno provoz na silnici I/35 do Liberce

K hořící dodávce na silnici I/35 ve směru z Turnova na Liberec vyráželi dnes krátce před půl pátou ráno hasiči. Auto začalo hořet u Jeřmanic a kvůli požáru a jeho likvidaci musela být zastavena doprava. Řidič vůz včas opustil.

Liberečtí profesionální hasiči dostali požár pod kontrolu za pomoci dvou vysokotlakých proudů během 23 minut, požár byl zlikvidován v 5:34 hodin. Následně mohl být pro dopravu otevřen jeden jízdní pruh.

S ohledem na nízké teploty došlo k namrznutí hasební látky na povrchu silnice, což je v těchto teplotách běžný jev. Povolán byl proto na místo správce komunikace se sypačem, aby bylo vše odstraněno a nevytvořila se druhotná nebezpečná situace,“ vysvětlila Eva Klímová z Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje.

Správce komunikace následně provedl další opatření a nějaký čas zabralo i odtažení ohořelého vraku auta. „V tuto chvíli je silnice již plně průjezdná,“ doplnila po půl deváté ráno krajská mluvčí Policie ČR Klára Jeníčková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK

Štítky požár, uzavřená silnice, auto, I/35, Liberecko

Hořící dodávka zastavila brzy ráno provoz na silnici I/35 do Liberce  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.