Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Podezřelého z požáru baru stíhá policie pro pokus o vraždu. Je ve vazbě

Policie zahájila stíhání třiatřicetiletého muže z Liberecka, kvůli požáru v libereckém Baru Panther. Zodpovídat se bude ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu a obecného ohrožení.

V návaznosti na to státní zástupce podal návrh na jeho vzetí do vazby, který soud akceptoval,“ uvedla mluvčí krajské Policie ČR Klára Jeníčková.

Pokud bude muž za uvedení zločin odsouzen, hrozí mu trest vězení na patnáct až dvacet let anebo výjimečný trest.

Třiatřicetiletého podezřelého zadrželi policisté ve středu 31. ledna. Ten podle všeho liberecký Bar Panther zapálil úmyslně, poté, co se nepohodl s obsluhou. Měl dovnitř vhodit zapálený kanystr s hořlavinou. Bar byl ovšem v tu chvíli plný hostů.

Liberecký bar po požáru neotevře. Tímto to skončilo, řekl provozovatel

Po ničivém požáru, který úmyslně zapálil už zadržený muž, liberecký bar Black Panther znovu neotevře. Vnitřek baru je zničený. Při pondělním nočním požáru se zranilo patnáct lidí, 13 jich ještě ve středu zůstávalo v nemocnici.

Při rozsáhlém požáru, který zničil zcela interiér baru, se zranilo patnáct lidí, třináct jich zůstává v nemocnici, čtyři jsou nadále ve vážném stavu. „Zatím jsme nikoho nepropustili, ale ve středu jsme letecky jednoho pacienta přepravili do popáleninového centra v Brně," uvedl mluvčí Krajské nemocnice Liberec Václav Řičář. V Liberci je hospitalizováno deset zraněných, z toho u tří je zranění vážné. Jedna žena s vážnými popáleninami je ve Fakultní nemocnici Hradec Králové, další dva lidé jsou v péči lékařů pražské nemocnice Královské Vinohrady.

Hořet začalo v liberecké Baru Panther ve večerních hodinách 29. ledna. Jako první se na místo činu dostali liberečtí strážníci, kteří mají služebnu přímo naproti podniku pod vlakovým nádražím.

Jeden ze členů hlídky MP, která byla na místě první, je zároveň dlouholetý dobrovolný hasič a v situaci se zachoval velmi odvážně. Když se ocitnul přede dveřmi, ze kterých se valil dým, neváhal a rozhodl se zjistit, zda někdo nezůstal uvnitř. Vplazil se pod hranicí kouře do první místnosti. Dál se nedostal kvůli ohni, ale zjistil, že vzadu v objektu zůstaly požárem uvězněné dvě osoby. Nabádal je, aby zůstaly co nejníže u země,“ popsala Městská policie Liberec na sociálních sítích. Odvážný strážník celou dobu do příjezdu dalších složek IZS s lidmi komunikoval.   

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK

Štítky požár, podezřelý, pokus vraždy, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podezřelého z požáru baru stíhá policie pro pokus o vraždu. Je ve vazbě  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.