Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hygienici kontrolovali prodej výrobků se zakázaným HHC. Objevili 12 pochybení

Cílené kontroly na prodej výrobků se zakázaným HHC provedli v uplynulých dnech krajští hygienici. Navštívili 139 míst a cílily na zákaz prodeje, nejčastěji tabákových či kosmetických výrobků obsahujících zmíněnou látku, která je od 6. března zařazena na seznam návykových látek a nesmí se proto prodávat.

Při kontrolách zaměstnanci hygieny zachytili více než 12 druhů výrobků se zakázanou látkou.  V sedmi případech přivolali přímo do provozovny policii nebo jí zjištěné prohřešky předali k došetření. Našli totiž výrobky neznámého původu, neoznačené či přeznačené na dosud povolenou látku HHC-P nebo rozvažované konopné květy do nových obalů s jiným označením.

Nejvíce zakázaných výrobků jsme našli v provozovnách specializovaných na prodej výrobků s konopím a v rámci internetového prodeje. Jednalo se převážně o květy marihuany, náplně do elektronických cigaret, želé, bonbóny, lízátka, HHC jointy, hašiš i neoznačený zelený prášek,“ popisuje Alena Machková, vedoucí oddělení předmětů běžného užívání Krajské hygienické stanice Libereckého kraje (KHS LK).

Kromě specializovaných prodejen na elektronické cigarety a doplňky související s tabákovými výrobky kontrolovali také trafiky a nabídku automatů v ubytovacích zařízeních. „Prověřili jsme výrobky s konopím největšího výrobce kosmetických přípravků v Libereckém kraji, zda neobsahují v seznamu přísad některé ze zakázaných látek. Z tohoto hlediska byly všechny výrobky v pořádku,“ doplnila Machková.

Kromě kontrol v terénu vyhledávali zaměstnanci KHS LK také nabídky prodeje na sociálních sítích a v rámci internetového prodeje.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky kontroly, HHC, zakázané látky, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hygienici kontrolovali prodej výrobků se zakázaným HHC. Objevili 12 pochybení  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.